FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 2,90'ın altına indi

Fed iyimserliğiyle güne 2,91 seviyelerinde başlayan dolar, sonrasında 2,90 seviyesinin altına kadar gevşedi.

Dolar 2,90'ın altına indi

New York Fed Başkanı William Dudley'nin açıklamalarının Fed'in faiz artırımlarını öteleyeceği beklentisi oluşturmasıyla doların global bazda değer kaybına paralel dolar/TL dün akşam saatlerinde 2.91'in altına sarkarken, bugün de düşüşünü sürdürüyor.

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.9401/2.9404 seviyesinde olan ve akşam saatlerinde 31 Aralık'tan beri en düşük olan 2.9092 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL bu sabah 2.9130/2.9170 seviyesinde güne başladı. Açılış sornasında düşüşünü sürdüren dolar, öğle saatlerine doğru 2,90 seviyesinin altına indi. 2,8976 TL'ye kadar gevşeyen kur, saat 11:50 itibariyle 2,90 civarında hareket ediyor.

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, "Dün Dudley'nin açıklamaları ve zayıf ABD verisinin Fed'in faiz artırımlarını öteleyebileceğini düşündürürken, dolar değer kaybetti. Buna paralel euro/dolar paritesinde Ekim ayından beri en yüksek seviye görüldü. Petrol fiyatlarındaki toparlanma da küresel risk algısında iyileşme sağlarken, TL dahil gelişmekte olan ülke para birimleri değer kazandı" dedi ve şöyle devam etti: "Petrol fiyatlarını izlemeye devam edeceğimiz bugün, ABD'de açıklanacak verilerin beklentiyi karşılamaması halinde Fed'in faiz artırımlarını öteleyebileceği düşüncesi daha fazla destek bulabilir. Bugün dolar/TL'nin 2.91-2.90 bandında destek bulacağını düşünüyorum. Dün Dudley'in konuşmasından sonra bugünkü Fed konuşmacılarının açıklamaları da ilgiyle izlenecek. Özellikle gece saatlerinde konuşacak olan Mester'in yorumları merak ediliyor."

Piyasalar bugün petrol fiyatlarının seyri, ABD verileri ile Fed başkanlarının açıklamalarını izleyecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler