FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 2.91'in üzerinde başladı

Kur ve faizde iç veri gündemi siyasi gelişmeler izlenecek

Dolar 2.91'in üzerinde başladı

Tarihi zirvelerini test ettikten sonra 2.90'ın üzerinde yatay bir seyir izlemeye devam eden dolar/TL'de bugün iç veri gündemi ve siyasi gelişmeler izlenecek. Dolar/TL 2.9140 seviyelerinde yer alıyor.

Çin'den bu sabah gelen verilerde imalat sektörünün son birkaç yılın en sert daralmasını yaşadığını göstermesi küresel piyasaları baskı altına alırken, bankacılar haftanın en önemli gelişmeleri arasında ise 3 Eylül'de açıklanacak Ağustos ayı enflasyon verileri ve 4 Eylül'de açıklanacak ABD istihdam raporu olarak gösteriyor.

Bu iki veri öncesinde ise piyasalarda bugün Ağustos ayına ilişkin PMI verisi Türkiye İhracatçılar Meclisi Ağustos ayı öncü ihracat verisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncü enflasyon verisi takip edilecek. Almanya'da Euro Bölgesi'nde ve ABD'de açıklanacak imalat PMI verileri ve ABF ISM imalat endeksi de takip edilecek.

Geçen hafta Pazartesi günü Çin endişeleriyle 2.98 seviyelerinde seyreden ve ardından aşağı yönlü bir seyirle 2.91'in hemen üzerinde haftayı tamamlayan dolar/TL dün akşam 2.91'in hemen üzerinde günü tamamladı. Kur bu sabah ise 09:30'da 2.9140 seviyesinde işlem gördü.

Bir bankanın hazine müdür yardımcısı, "Dün seçim sonuçlarının herkesin beklediğinin aksine tek parti hükümetiyle sonuçlanabileceği ihtimalinin henüz ortadan kalkmadığını gösteren bir anket sonucu piyasadaki iyimserliğin ana nedeni oldu. Bugün de o iyimserliğin küresel endişelere rağmen devam ettiğini görüyoruz. Ancak dolar/TL'nin 2.90 seviyesinin altına kalıcı olamaması iyimserliği sınırlıyor. Aşağıda 2.88 seviyesi önemli" dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler