FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 3,66 seviyesine çıktı

Dolar/TL, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın ABD'de tutuklanmasının ardından dolar 3,65 civarında işlem görüyor.

Dolar 3,66 seviyesine çıktı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla dün ABD'de tutuklanmasının ardından dolar/TL güne yükselişle başladı.

3,66'yı gören dolar bankalararası piyasalada 3,64-3,65 bandında hareket ediyor. Dolar dün 3,62 civarında işlem görüyordu. Euro 3,93'ün üzerinde seyrediyor.

Yaşanan jeopolitik gelişmeler ve referandum öncesi piyasalar küresel tarafta ise Güney Afrika'ya ilişkin gelişmeleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl kaç faiz artışı yapacağını izlemeye devam ediyor.

Küresel piyasalarda dolar, Fed'in bu yıl yapması öngörülen faiz artırımlarını destekleyen güçlü ABD ekonomik verilerinin etkisiyle son günlerde gördüğü dört buçuk ayın dip seviyelerinden uzaklaşıyor.

ABD Başkanı Trump'ın geçirmeye çalıştığı ilk büyük yasa tasarısını partisinden gerekli desteği toplayamayarak geri çekmesinin ardından bu hafta 98.858'e kadar gerileyerek 11 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi gören dolar endeksi 99.751'e yükseldi.

Halkbank'ta düşüş yüzde 15'i aştı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD'de Reza Zarrab'ın yargılanma süreci ile bağlantılı olarak tutuklanmasının ardından banka hisselerdeki düşüş yüzde 15'i geçerken, düşüş banka hisselerinin işlem tarihindeki en büyük günlük düşüşüne işaret ediyor.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla dün ABD'de tutuklanırken, ABD ile Türkiye arasında gerilim yaratan altın tüccarı Reza Zarrab'ın yargılanma sürecinin kapsamının genişlediğine işaret etti.

Banka hisseleri yüzde 10.61 düşüşle açılmasının ardından saat 10:06'da yüzde 15.42 düşüşle 10.20 liradan hareket ediyordu.

Bankacılık endeksi aynı saatte yüzde 3'e yakın, BIST-100 endeksi de yüzde 1 civarı düşüşle hareket ediyor.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ABD'de tutuklandı

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alınarak tutuklandı. Hakim karşısına çıkarılan Atilla'nın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 10 Nisan’da görülmesine hükmedildi.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla New York'ta hakim karşısına çıktı.

New York JFK havalimanında işadamı Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Atilla, New York Güney Bölge Mahkemesi'nde hakim James C. Francis'in karşısına çıkarıldı.

Mahkemede Atilla'ya yöneltilen suçlamalar yüzüne okundu.

Hakim Francis, Atilla'ya "ABD'nin İran yaptırımlarını delmek" ve "bankacılık dolandırıcılığı" konusunda iki suçlama yöneltildiğini, suçlu bulunması halinde ilk suçlamadan 20 yıl, ikinci suçlamadan da 30 yıla kadar ceza alabileceğini söyledi.

Atilla'yı duruşmada geçici olarak mahkeme tarafından atanan avukat savundu. Hakim Francis, avukat tutma imkanı olmaması halinde Atilla'ya mahkemenin tüm dava için avukat görevlendirilebileceğini anlattı.

Savcılığın tutuklu yargılama talebi üzerine hakim tutukluluğun devam etmesi ve 10 Nisan'da Atilla'nın tekrar mahkemeye çıkarılmasına karar verdi.

New York Güney Bölge savcılığından daha önce yapılan açıklamada da, Atilla'ya işadamı Rıza Sarraf ve bazı diğer kişilerle birlikte "ABD finans kuruluşlarını kullanarak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme" suçlaması yöneltildiği bildirilmişti.

Atilla'nın JFK havalimanından Türkiye'ye gitmek üzere ayrılacağı sırada gözaltına alındığı öğrenildi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler