FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar 4 TL'yi aştı Euro 5 TL'ye dayandı

Dolar/TL gece tarihi rekor olan 4.0375'i gördükten sonra bu sabah gevşeyerek 3.9673 seviyesinde bulunuyor. Euro/TL 5 liraya dayandı.

Dolar 4 TL'yi aştı Euro 5 TL'ye dayandı

ABD ve Çin’in karşılıklı ticari önlemler hamlesi, piyasalarda sert hareketlere neden oldu. ABD Başkanı Trump'ın Çin'e ek gümrük vergisi getirmesi sonrasında Çin'in de ABD'den ithal ettiği bazı ürünlere yönelik vergileri artırmayı planladığı belirtiliyor.

Yaşanan karşılıklı hamleler hisse senetlerinde sert satışlara neden olurken, risk iştahının zayıfladığı ortamda da altın ve Japon Yen'ine talep arttı.

Dolar/TL ve euro/TL de gece yeni tarihi zirveleri gördü. Dolar, 4,036 seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Euro ise 3,95 seviyesine çıktı.

Dolar/TL bu sabah saat 08:35 itibariyle 3.9760 seviyelerinden güne başladı. Euro/TL ise 4,9065'ten işlem görürken, euro/dolar da 1,2335 seviyesinde yer alıyor.

TRUMP ETKİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen ürünlere gümrük vergisi getiren başkanlık muhtırasını dün imzaladı. Muhtıraya göre gümrük vergisinin getirileceği ürünlerin büyüklüğü 60 milyar doları bulacak.

Küresel hisse senedi ve para piyasaları kararın ardından ticaret savaşı söylentileriyle geriledi.


Anlık Borsa


En Çok Aranan Haberler