FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar bu seviyeye düşmeden almayın!

Türkiye'ye para girişlerinin yaşanmaya başladığını ifade eden analistler, dolar almak için bir 2.15 seviyelerine kadar beklemek gerektiğini söylüyor.

Dolar bu seviyeye düşmeden almayın!

Geçtiğimiz hafta içerisinde sert bir düşüşle 2.19 seviyelerine kadar gevşeyen dolar kuru, FED toplantısı sonrası yeninden 2,22'lere çıktı.

Kur, haftayı bu seviyelere yakın bir noktada kapattı.

PARA GİRİŞLERİ BAŞLADI

Özellikle Japonya'nın sürpriz hamlesi sonrasında Türkiye'ye ciddi miktarda para girişi yaşandığını belirten Anadolu Yatırım Strateji Müdürü Tuncay Turşucu, yerli yatırımcıların dolar taleplerinin yaşanan para girişleriyle karşılandığını söyledi.

"ALIM İÇİN BİR MİKTAR DAHA BEKLEYİN"

Bir süre daha yabancı girişinin süreceğini belirten Turşucu, dolar kurunda alım için beklenmesi gerektiğini düşünüyor.

"Türkiye'ye para girişleri devam ettiği sürece dolar kurunda ilk olarak 2.17, sonrasında 2.15 seviyelerine kadar bir düşüş yaşanabilir" diyen Turşucu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Bu seviyelere kadar düşüş yaşansa da çok da kalıcı olmayacaktır. Orta vadeli yatırımcı için bu seviyeler alım yönünde değerlendirilebilir."

JAPONYA NE YAPMIŞTI?

Abd Merkez Bankası'nın tahvil alımlarına son vermesinin ardından Japonya Merkez Bankası (BOJ) para politikasını beklenmedik bir biçimde daha da gevşeterek daha fazla tahvil ve diğer varlıklardan alacağını açıkladı.

Daha önce 60-70 trilyon yen aralığında olan para arzı hedefini yıllık 80 trilyon yene yükselteceğini açıklayan BOJ, ETF ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarından alımlarını da üç katına çıkaracak.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler