FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar düşüşe geçti

TCMB'nin faiz adımı için Fed'i bekleyeceğini işaret etmesi, güvenlik endişeleri ve seçim belirsizliğiyle dolar ilk kez 3 TL'yi gördü. Sabah saatlerindeki rekorun ardından kur 2,91'in altına indi.

Dolar düşüşe geçti

TCMB'nin faiz tarafında bir adım atmak için ABD Merkez Bankası'nı (Fed) bekleyeceğine işaret etmesi, seçim belirsizliği ve Türkiye genelinde güvenlik endişeleri TL'de sert değer kaybının sürmesine neden olurken, dolar bu sabah Asya seansında hacimsiz piyasada 3 TL'ye kadar yükseldi. Dün saat 16.49'da 2.9280/2.9290 seviyesinde olan dolar/TL sabah erken saatlerde yeni tarihi zirvesi olan 3.0020'ye kadar yükseldi. Sabahki rekorun ardından gelen kâr satışlarıyla kademeli olarak düşüşe geçen kur 2,91'in altına kadar gevşedi.

MORGAN STANLEY RAPORU ETKİLEDİ
Bir bankanın döviz masası müdürü, "Morgan Stanley raporunda dolar/TL'nin hedef 3 seviyesine ulaşması ardından 2.6550 seviyesindeyken TL'nin daha fazla değer kaybedeceğine yönelik açtıkları pozisyonun bugün kapatılmasını önerdi. Piyasa zaten kâr realizasyonu için bekliyordu, onun düzeltmesini görüyoruz. Ancak yükseliş trendi terse dönmedi" dedi. Morgan Stanley raporunda, "Uzun süredir devam eden uzun dolar/TL pozisyonunda hedefe ulaşarak kâr realizasyonu yapıyoruz,(kurdaki) son oynaklığın ardından politika önlemi alınması riski bulunuyor. Temmuz başında 2.6550'den açtığımız uzun dolar/TL tavsiyesinde 3.00 hedefine ulaştık, pozisyonda kâr realizasyonu yapıyoruz" denildi. Bankacılar hacimsiz piyasada 3 seviyesindeki opsiyonların tetiklenmesinin kurdaki sert yükselişte etkili olduğunu belirtti. TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en kötü performansı gösterirken, kurun 3 TL'yi görmesiyle TL'nin yılbaşından bu yana dolar karşısında değer kaybı yüzde 27'ye ulaştı. Sepet bazında TL de 3.1701 ile tarihi zirveyi gördü.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler