FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar düşüşünü sürdürüyor

Piyasadaki iyimserlikle bankalararası piyasada dolar 2,11'in altına geriledi.

Dolar düşüşünü sürdürüyor

Dolar/TL yükselen küresel piyasaları takip ederek güne düşüşle başladı. Bankalararası piyasada dolar 2,11'in altına geriledi. Dolar 2,1061'e kadar indi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Çarşamba günü açıkladığı faiz kararı ve ABD'de bugün açıklanacak olan ve olumlu gelmesi beklenen tarım dışı istihdam verisi öncesi küresel piyasalarda risk iştahı devam ediyor.

Fed Çarşamba günü tahvil alım programını beklendiği üzere 10 milyar dolar azaltarak aylık 55 milyar dolardan 45 milyar dolara düşürürken ekonominin görünümüne ilişkin olumlu algılanan açıklamalar yaptı. Federated Investors hisse senedi stratejisti Phil Orlando, "Fed'in açıklaması ilk çeyrekte açıklanan büyümeyi unutun bu ekonominin mevcut kuvvetini göstermiyor anlamına geliyor" dedi. Faiz indirimine karşın hâlâ sıkı duruşun korunacağı ve indirimin kademeli ve ölçülü olacağının açıklanması kurda olumsuz tepkiyi sınırlarken, beklentilerin oldukça altında kalan Mart ayı dış ticaret verileri de bono piyasasına yabancı girişlerini ve kurda aşağı yönü destekledi. "Küresel piyasalarda iyimserlik devam ettiği sürece cari açık veren aralarında Türkiye'nin de olduğu kırılgan ülkelerde piyasa fiyatlamaları da olumlu olmaya devam edecektir" diyen bir bankanın Hazine yöneticisi, "Fed ve bugün gelecek tarım dışı istihdam öncesi küresel piyasalar olumlu. Veri ile kurun 2.10 seviyesini bugün test edebileceğini düşünüyorum.

ABD verisine göre sert düşüşlerin kar realizasyonu da şaşırtıcı olmayacaktır" dedi. Bankacı kurdaki düşüşte Çarşamba günü açıklanan ve altında yeni bir trendin başlamış olabileceğine işaret eden dış ticaret verisinin de etkili olduğunu belirtti.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler