FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar enflasyon sonrası yükseldi

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından önce 3.71 seviyelerinde olan dolar kuru, beklentilerden kötü gelen rakamlar sonrasında 3,74'ün üzerine çıktı.

Dolar enflasyon sonrası yükseldi

Fed'in martta faiz artıracağı beklentisiyle yukarı eğilimini koruyan dolar kuru, sabahtan bu yana 3.71 - 3.75 aralığında gelip gidiyor.

Dün akşam saatlerinde 3,7050 seviyesinde seyreden kur, bu sabah ilk işlemlerde 3,7350'ye kadar çıktı. Sonrasında düşüşe geçen dolar kuru, 3.7150 seviyesine kadar geriledi.

Saat 10:00'da açıklanan enflasyon rakamları ise doları dakikalar içerisinde 3.74'ün üzerine çıkardı.

Dolar, beklentileri aşan enflasyona verdiği ilk tepkinin ardından kademeli olarak düşüşü sürdürdü ve öğle saatlerinde yeniden 3.71 seviyelerine indi.

Ancak, öğleden sonra dolar kuru yeniden yükselişe geçti. Bir ara 3.7466'yı gören kurda işlemler saat 15:30 itibariyle 3.74 seviyesinden gerçekleşiyor.

Gün içerisinde 3.9530'u gören euro/TL ise 3.94 seviyesinde hareket ediyor.

Fed yetkililerinin bu hafta faizlerin artabileceği konusunda üst üste yaptıkları açıklamaların ardından faiz artış ihtimali haftanın başında yüzde 30'dan sonlarına doğru yüzde 74'e çıktı. Küresel piyasalarda da dolar ise yükselişlerini sürdürdü.

TL, hafta boyunca dolar karşısında değer kaybederken bu kayıplar genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinin üzerinde gerçekleşti.

Bankacılar negatif ayrışmanın yaklaşan referandum öncesi kısmen jeopolitik endişelerden kaynaklanmış olabileceğine dikkat çekerek, Suriye konusunda yaşanan gelişmelere işaret ettiler.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler