FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doların ateşi yükseldi

FED kararları sonrasında yükselişe geçen dolarda son durum ne?

Doların ateşi yükseldi

Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, en yüksek 2,9686'yı görmesinin ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 2,9625 seviyelerinde dengelendi.

Cuma günü, küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle gün boyu yükseliş trendinde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,93 primle 2,9615'ten tamamlamıştı.

Analistler, bu hafta, başta yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise ABD tarım dışı istihdam olmak üzere önemli verilerin açıklanacağını belirterek, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının ardından küresel piyasalarda dolar endeksinin yükselişinin ivme kazandığını dile getiriyor.

Fed Başkanı Yellen, yaptığı açıklamada, gelecek aylarda faiz artışına gidilmesinin uygun olacağını söyledi. Yellen, ekonominin tam istihdam olarak kabul edilen işsizlik oranına ulaştığını ve enflasyonun yüzde 2 hedefine ilerlediğini belirterek, "Daha önce de söylediğim gibi Fed'in faizleri zaman içinde kademeli ve dikkatli şekilde yükseltmesi uygun olacaktır." dedi.

Euro/TL ise şu dakikalarda avro/dolar paritesinin yatay seyrine karşın önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 3,2950 seviyelerinden işlem görüyor.

DAHA FAZLA KAZANMAK İÇİN BUNLARI YAPABİLİRSİNİZ!

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler