FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar güne nasıl başladı?

Türkiye'den ABD'ye sert YPG tepkisi gelmedi.Piyasalarda satış baskısı düştü. Bankalararası piyasada dolar 3,58 civarında seyrediyor.

Dolar güne nasıl başladı?

Türkiye'nin ABD'nin YPG'ye silah yardımına onay vermesine yönelik ilk tepkilerinin ardından dolar/TL'de gözlenen satış baskısı hafifledi. Bankacılar, Türkiye'nin ABD'ye sert olarak nitelendirilebilecek ve ilişkilere kalıcı hasar verebilecek bir tepki göstermediğini bunun da piyasalardaki satış baskısının azalmasında etkili olduğunu, önümüzdeki hafta Erdoğan-Trump görüşmesinin öneminin arttığını belirttiler.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin kesin dille karşı çıkmasına rağmen Suriye'nin Rakka kentinin İslam Devleti militanlarından geri alınması için Suriyeli Kürt silahlı grup YPG'ye silah yardımı yapılmasına izin verdi. Dün kararın açıklanmasının ardından siyasetçilerden konuya ilişkin birçok itiraz gelirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta yapılacak ABD ziyaretinde bu konunun gündeme geleceğine dikkat çekildi.

Bankacılar küresel risk iştahının da desteğiyle dolar/TL'de dün görülen 3.62'li seviyelerin yerini yeniden 3.58-3.59'lu seviyelere bıraktığını belirtirken, bugün iç piyasada açıklanacak ödemeler dengesi verilerinin, dış piyasalarda ise İngiltere faiz kararı ve ABD üretici enflasyonu verilerinin takip edileceğini belirttiler.

Euro 3,89'un üzerinde hareket ediyor. Dolar hafta başında Fransa seçimlerinin etkisiyle 3,53'ün altına inse de bu seviyelerde tutunamamıştı.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler