FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL'de düşüş yönünde hareketlilik arttı, kur 3.50 seviyesinin altına inerek 2 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Dolar ne kadar oldu?

Yeni haftaya başlarken dolar/TL’de aşağı yönlü eğilim isteği devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 3.55 direncinden dönen ve haftayı 3.52 seviyelerinde tamamlayan kur, yeni haftaya yatay seyirle başladı.

Öğle saatlerinde ise düşüş yönünde hareketlilik arttı ve kur 3.5020 seviyesine kadar geriledi. Öğleden sonra düşüşü sürdüren kur, 3.4950 seviyesine gerileyerek son 2 ayın en düşük seviyesini gördü. En son kur bu seviyeleri 27 Haziran'da görmüştü. Dolar/TL, saat 15:48 itibariyle 3.4980 seviyesinde yer aldı. Euro/TL ise 4.1220 seviyesinde bulunuyor. Analistlere göre 3.50 seviyende kapanışlar gerçekleşmesi durumunda 27 Haziran’da görülen en düşük seviye olan 3.4900 seviyesi bir sonraki destek noktası olarak gündeme gelebilir. ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomik ajandasını uygulayıp uygulayamayacağına dair endişeler piyasalarda baskı unsuru olmaya devam ederken, piyasalar bu hafta yapılacak olan Jackson Hole toplantılarına odaklandı.

ING Menkul Araştırma ve Strateji Bölüm Müdürü Pınar Uslu, bu haftanın öne çıkan başlığının 24-26 Ağustos'taki Jackson Hole sempozyumu olacağını ve merkez bankalarının para politikalarının görünümüne ilişkin olası mesajların takip edileceğini söyleyerek, "Her ne kadar ECB ve Fed başkanlarının güçlü bir sinyal vermesi beklenmese de yine de açıklamaların piyasalar üzerinde etki yaratma potansiyeli göz ardı edilmemeli" dedi ve şöyle devam etti:

"Haftanın kalanında ABD ve euro bölgesinde açıklanacak veriler de izlenecek. Hafta içinde dolar/TL'de 3.5070-3.5000 destek aralığı test edilebilir ancak 3.50 seviyesinin altının kalıcı olmasını beklemiyorum. İtfasının üzerinde borçlanma ihtiyacı olan Hazine'nin düzenleyeceği ihalelere gelecek talep ve ihalelerde oluşacak faiz de izlenecek."

Jackson Hole'da Fed Başkanı Janet Yellen'in konuşma yapması bekleniyor. Ancak uzmanlar Fed yetkilileri arasında düşük enflasyon endişelerinin yaygın olduğunu gösteren tutanakların ardından Yellen'in piyasalara yön verecek bir açıklama yapmasının beklenmediğini belirtiyorlar.

Yine Jackson Hole'da konuşma yapacak olan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi ise konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre para politikası hakkında yeni mesajı vermeyecek.

Dolar önceki seansta Beyaz Saray'daki personel değişiklikleri nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi reformunu ve ekonomiye destek önlemlerini hayata geçirmekte zorlanacağı endişesiyle değer kaybetmesinin ardından bugün Asya piyasalarında yükselerek yen karşısında dört ayın dip seviyesinden uzaklaştı.

Bannon'un ayrılışı Beyaz Saray içindeki anlaşmazlıkların temel kaynaklarından birini ortadan kaldırdı. Ancak Trump'ın bu ay başında Virginia'daki şiddet olaylarının ardından Cumhuriyetçi senatörlere yönelik eleştirileri Trump'ın yalnız kalmasına ve bazı Cumhuriyetçilerin ülkeyi yönetebilecek beceride olup olmadığını sorgulamasına yol açıyor.

Trump'ın ekonomi konusunda milliyetçi görüşleriyle tanınan kıdemli baş stratejisti Stephen Bannon'un görevi bırakması Trump'ın aşırı sağ seçmenlerden aldığı desteği sarsabilir ancak Beyaz Saray ve parti liderleri arasındaki gerilimi yumuşatabilir.

Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilimin tırmanmasından endişeli yatırımcılar ABD ve Güney Kore'nin bugün başlayan ortak askeri tatbikatını da yakından izliyor.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler