FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar için bügüne dikkat!

Bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi halinde dolardaki yükselişin hız kazanacağı belirtiliyor.

Dolar için bügüne dikkat!

Dolar endeksi, 11 yılın zirve seviyelerine yakın seyrini sürdürüyor.

Fed Başkanı Janet Yellen'in "ekonomik koşulların iyileşmesi halinde" faiz artırımı konusunda Fed'in toplantı bazında değerlendirme yapacağı yönünde geçen ayki açıklamasının ardından her ay yakından takip edilen tarım dışı istihdam verisi ek önem kazandı.

Bu açıklama sonrasında bu akşam açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin güçlü gelmesi halinde, önümüzdeki aylarda ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisini güçlendirerek dolardaki yükselişin sürmesini sağlayabileceği ifade ediliyor.
Eurodaki kayıp doları destekliyor
Dolar endeksi dün akşam Eylül 2003'ten bu yana en yüksek düzey olan 96.593'e kadar yükseldikten sonra bu sabah 96.318 düzeyinde bulunuyor.

Dolardaki yükselişin büyük bölümü ise ECB'nin tahvil alımları programı nedeniyle sürekli baskı altında olan eurodaki değer kaybından kaynaklanıyor.

ECB Başkanı Mario Draghi dünkü açıklamalarında merkez bankasının nicel gevşeme programı kapsamında getirileri yüzde eksi 0.2'ye kadar olan tahvilleri satın alabileceğini belirterek Euro Bölgesi tahvil faizlerinde sert düşüşe yol açtı.

Euro dün Eylül 2003'ten bu yana ilk defa 1.1 dolar seviyesinin altına indikten sonra 1.1029 dolara toparlanırken, işlemciler euronun en son Mart 2003'te gördüğü 1.0500 düzeyini test edebileceğini belirtiyorlar.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**

Serbest piyasa

, döviz çevir, döviz çevirici**

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler