FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar için kritik öngörü!

Standard Chartered Bank Kıdemli Ekonomisti Philippe Dauba-Pantanacce, katıldığı bir programda doların 4 TL'ye yükselebileceğini öngördü

Dolar için kritik öngörü!

Standard Chartered Bank Kıdemli Ekonomisti Philippe Dauba-Pantanacce bir canlı yayına konuk oldu.

Kurdaki beklentilerini anlatan Pantanacce Türkiye'nin dünyadaki yüksek hacimli likiditeden oldukça fayda gördüğünü belirterek "Ama ekonomik veriler yatırımcıyı endişelendirebilir. Türk Lirası son dönemde en iyi performans gösteren para birimlerinden biri oldu ama enflasyon rakamları uzun yılların rekor seviyelerine yükseldi. Biz TL'de değer kaybı olacağını ve kurun hızlı bir şekilde 4 seviyesine gelebileceğini öngörüyoruz." yorumunu yaptı.

Pantanacce, yatırımcıların jeopolitik riskler konusunda rahat olduğunu ve çoğu yatırımcının bu konuyu görmezden geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bu akşamki görüşmelerine dair ise "Suriye gündemi en başta yer alacak ama ben buradan net sonuç çıkacağını düşünmüyorum. İyimser yorumlar gelebilir ama Suriye konusunda iki ülkenin görüşlerinde ciddi bir farklılık var. Aynı şey Fetullah Gülen meselesi için de gündemde olacaktır." değerlendirmesini yaptı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler