FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? 16 Ağustos dolar yorumları

ABD ile Türkiye arasındaki gerilim sürerken, Trükiye'nin ABD'ye karşı aldığı misilleme kararının arından 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu merak ediliyordu. Piyasalar Merkez Bankası ve BDDK'nın döviz hamleleri ile rahatlarken dolar güne düşüşle başlayarak 5,6985'i görmesinin ardından şu dakikalarda 5,73 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar ne kadar? 16 Ağustos dolar yorumları

Hafta başında BDDK ve TCMB başta olmak üzere atılan adımların ardından oluşan iyimser havaya ek olarak AB ile ilişkilerin kuvvetlenebileceği öngörüsü dolar/TL'ye düşüş ivmesi kazandırmıştı. Dün BDKK’nın swap adımını daha da kuvvetlendirmesiyle 5.75 seviyesini gören dolar/ TL sonrasında 6 civarında dalgalı seyretti ve kapanışta bu seviyenin hemen üzerinde yer aldı.

Dün piyasa kapanışı sonrası bir hamle de SPK'dan geldi. SPK'dan yapılan açıklamada, "16 Ağustos öncesindeki pozisyonlar hariç olmak üzere bir tarafını TL'nin oluşturduğu paritelerde yeni açılacak pozisyonlara ilişkin işlemlerde kaldıraç oranlarının 3 Eylül'e kadar 1:1 olarak belirlenmesine karar verilmiştir." denildi.

Bu sabah ilk işlemlerde 6 liranın altında yer alan kur, 5.70 seviyesine kadar geriledikten sonra saat 17:33'te 5.73 seviyesinde yer aldı. Euro/TL, aynı dakikalarda 6.54 seviyesinde fiyatlanıyordu

Öte yandan Türkiye ekonomik kaynak arayışlarını devam ettirerek dün Katar ile masaya oturdu. Katar Emiri El-Tamim ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüştü. Görüşmenin ardından Katar’ın Türkiye’ye 15 milyar dolarlık bir yatırım yapacağı bilgisi Cumhurbaşkanlığı tarafından verildi.

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretim verisi ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla saat 16.00'da gerçekleştireceği telekonferans görüşmesinin takip edileceğini belirtti.

Yurt dışında veri gündeminin ve ABD ile Çinli yetkililer arasındaki görüşmeden çıkabilecek haberlerin gündemin odağında olduğunu dile getiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 6 seviyesinin altına kalındığı sürece düşüşlerin ivmeleneceğini ve 5,00 seviyesinin gündeme geleceğini kaydetti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler