FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar? 2 Nisan dolar kuru yorumları

Yerel seçimin ardından ilk işlem gününde geniş bantta dalgalı seyir izleyen dolar/TL, 5.57 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Dolar ne kadar? 2 Nisan dolar kuru yorumları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 4.5 yıllık seçimsiz bir süreçte ekonomiye odaklanılacağı açıklaması piyasalar için olumlu görüldü. Dolar/TL ise saat 17:26 itibari ile 5,5775 seviyesinde işlem görüyor. Aynı saatte euro/TL 6,2513 seviyesinden işlem gördü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarına ilişkin Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı “balkon konuşmasında” önümüzdeki 4.5 yılda herhangi bir seçim olmayacağını belirterek, bu dönemi reform için kullanacaklarını söyledi.

Erdoğan yapısal reformlarla daha sağlam bir ekonomik mimariyi inşa edeceklerini, serbest piyasa ekonomi kurallarından taviz vermeden hedefleri doğrultusunda oluşturdukları güçlü ekonomi programını dikkatle hayata geçireceklerini belirtti.

Dün sabah saatlerinde açıklanan Çin ve Japonya PMI verilerinin küresel piyasalarda risk iştahının artmasına neden olmasıyla EM’ler genelinde gözlenen olumlu harekete katılmayarak negatif ayrışan TL, öğleden sonra ise kayıplarını geri alarak pozitif tarafa geçti.

UZMANLAR NE DİYOR?

Yurt içinde yerel seçimlerin geride bırakılması ile piyasalar, veri ve reform odaklı bir seyre geçti. Analistler, ekonomi alanında yapısal reformları içeren programın kısa zamanda gündeme gelmesinin beklendiğini ifade ederek, yaklaşık 4,5 senelik seçimsiz ortamın Türkiye için fırsat olacağını vurguladı.

ABD'nin, Türkiye’ye kasım ayında göndermesi planlanan iki F-35 uçağı için hazırlık faaliyetlerinin ve uçakla ilgili sevkiyatların durdurulduğunu açıklaması sonrası konuyla ilgili gelişmelerin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 95.000-95.500 bandının direnç bölgesi, 93.400 ve 92.500 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler