FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu? (10.11.2017)

Dolar/TL Yıldırım-Pence görüşmesi sonrası daha sakin seyirde, jeopolitik gelişmeler ve küresel piyasalar izleniyor.

Dolar ne kadar oldu? (10.11.2017)

Dolar/TL son iki haftada yaşanan sert volatilite sonrasında Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in görüşmesinin ardından nispeten daha sakin seyirle güne başladı.

Yaşanan sert yükseliş hareketinin ardından dün gelen düzeltme ile bir ara 3.84'e kadar gerileyen dolar/TL dün günü 3.8650 civarında tamamladı. Kur bu sabah saat 0859'da 3.8668/3.8696 seviyesinde bulunuyor.

Sepet bazında TL aynı saatte 4.1848/4.1882, euro/TL ise 4.5029/4.5069 seviyesinde işlem görüyor.

Her ne kadar vizeler konusunda sınırlı bir yumuşama yaşansa da, piyasalar ikili ilişkilerin önümüzdeki dönemde iyileşme gösterip gösteremeyeceğine odaklanmış durumda ve bu konuda yapılabilecek açıklamaları halen izlemeye devam diyor.

Dünkü görüşmenin ardından Beyaz Saray, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Başbakan Binali Yıldırım'a Türkiye'deki ABD misyonu çalışanları ve ABD vatandaşlarının tutuklanmasıyla ilgili "derin bir endişe duyduğunu" belirtti.

Türkiye ve ABD arasında, hükümetin geçen yıl yaşanan darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen konusunda da anlaşmazlık bulunuyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ile Beyaz Saray toplantısında biraraya gelen Pence'in, "OHAL kapsamında ABD vatandaşları, ABD'nin Türkiye misyonu çalışanları, gazeteciler ve sivil toplum üyelerinin tutuklanmasından derin endişe duyduğunu ve davaların şeffaflık ve yargılama sürecine uygun bir şekilde yürütülme isteğini" dile getirdiği belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ABD Başkan Yardımcısı Pence ile yaptığı görüşmeye ilişkin Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Görüşmede, FETÖ elebaşının tutuklanarak ülkemize iadesi, faaliyetlerinin sonlandırılması talebimiz yinelenmiştir. New York'ta görülen ve ilişkilere zarar veren davalardaki sözde delillerin sahte olduğu, yasalara uygun olmayan yöntemlerle toplandığı hatırlatılmıştır" denildi. (REUTERS)



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler