FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu? (18.09.2017)

Piyasaların gözü bu hafta ABD Merkez Bankası (FED) toplantısında olacak.Dolar/TL haftaya 3.44'lü seviyelerden başladı.

Dolar ne kadar oldu? (18.09.2017)

Gecelik swap faizlerindeki hareketlilik ile geçen hafta başında 3.48'e yaklaşan, sonrasında ise yönünü aşağı çeviren dolar/TL yeni haftaya 3.44 civarından başlarken, BIST-100'de yurtdışına paralel pozitif açılış bekleniyor.

Piyasalar bu hafta ABD Merkez Bankası (FED) toplantısına odaklanacak. Fed'in Çarşamba günü sonuçlanacak toplantısında bilançosunu küçültmeye yönelik bir plan açıklaması, faizleri ise sabit tutması bekleniyor. Yatırımcılar aynı zamanda Fed'in ekonomi ve enflasyon görünümüne ilişkin görüşlerinin yanı sıra Harvey ve Irma kasırgalarının etkilerine yönelik olası değerlendirmeleri de izlenecek.

Bu hafta siyasi tarafta izlenecek konular ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesi ile 25 Eylül'de yapılacak olan Kuzey Irak referandumu olacak.

Yurtdışında ise Trump'ın vergi planlarının bazı detayları bu hafta belli olabilir.

Küresel risk iştahındaki artış, yükselen Asya piyasaları ve vadeli endekslerdeki pozitif görünüm doğrultusunda BIST-100 endeksinde bugün pozitif açılış bekleniyor.

Vakıf Yatırım'ın değerlendirme notunda, "Sabah Asya piyasalarında pozitif bir seyir görünmektedir. Avrupa ve ABD piyasalarının da güne alımlarla başlaması bekleniyor. BİST'in de yeni haftaya alımlarla 108,200 seviyelerine doğru hareketlenerek başlamasını bekliyoruz" denildi.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler