FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 12 Mayıs Perşembe güncel dolar alış - satış fiyatları

Dolar ne kadar oldu merak ediliyor. Dolar dün güne düşüşle başladı ve 3,57 liradan işlem görüyordu. Geçtiğimiz günlerde Trump'ın YPG'ye yardımı onaylaması sonrası yükselen dolar, bir önceki güne göre düşüşe başladı. Peki dolar şu an ne kadar? Dolar kaç lira? İşte 12 Mayıs Perşembe güncel dolar/TL kuru...

Dolar ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 12 Mayıs Perşembe güncel dolar alış - satış fiyatları

Dolar kaç lira olduğu yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Doların TL karşısında birkaç günlük yükselişe dün tekrar düşüşe geçti. 3,60 seviyelerine kadar yükselen dolar, dün 3,57 liradan işlem görüyordu. Doların yükselmesi Trump'ın YPG yardımına onay vermesi ile ters etki yaparak oldu. 12 Mayıs Perşembe 07.19 itibariyle dolar kuru şu şekilde;

Dolar alış: 3,5771 / Dolar satış: 3,5782

Euro alış: 3,8882 / Euro satış: 3,8905

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, dünkü konuşmasında, ekonomide aşağı yönlü risklerin daha da azaldığını ancak başarı ilan etmek için henüz erken olduğunu belirterek, mevcut gevşek para politikasının sürdürülmesine hala ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Açıklamalar sonrasında dün 1,0853'e kadar gerileyen avro/dolar paritesi, şu dakikalarda yatay seyirle 1,0876'dan işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda artan risk iştahının yatırımcıların dolar talebini azalttığını, bunun da gelişmekte olan ülke para birimlerine olumu yansıdığını ifade etti.

Bugün yurt içinde cari açık verisi, yurt dışında ise İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı ile ABD'de Üretici Fiyatları Endeksi başta olmak üzere açıklanacak verilerin izleneceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,5550 seviyesinin destek, 3,6050'nin ise direnç olarak önce çıktığını kaydetti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler