FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

ABD'de başkanlığa Trump'ın seçilmesinin gelişmekte olan ülkeler üzerinde yarattığı küresel satış baskısı sürüyor. Dolar 3,27'nin üzerini gördü.

Dolar ne kadar oldu?

ABD başkanlık seçimlerini sürpriz bir şekilde Cumhuriyetçi Donald Trump'ın kazanmasıyla gelişmekte olan para birimlerinde görülen değer kayıpları devam ediyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,2740'a kadar yükseldi.

Euro da 3,55'in üzerinde hareket ediyor.

Trump'ın başkan seçildiği gece dolar 3,30, euro da 3.67 ile rekor kırmıştı.

Trump'ın seçilmesi halinde serbest ticaret anlaşmasını iptal edeceğini daha önceden açıkladığı Meksika'nın para birimi dolar karşısında yüzde 13 civarında değer kaybı yaşarken, Brezilya gibi yakın coğrafya para birimi sonuçlardan en çok etkilenenler arasında yer alıyor.

TL gibi para birimleri ise daha çok ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarından nasıl etkileneceklerine yoğunlaştı.

Analistler, ABD'de ekonomiyi hızlandırma çabalarının kamu maliyesini zayıflatacağı ve enflasyonu artıracağı beklentileriyle faizlerin aniden yükseldiğini, ABD 10 yıllık devlet tahvili getirisinin yüzde 2,15'e ulaştığını ve buna bağlı olarak doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı yükselişe geçtiğini ifade etti.

Teknik açıdan dolar/TL'nin 3,2650 ve tarihi zirvesi olan 3,3041'in direnç konumuna geldiğini belirten analistler, 3,23 ve 3,20 seviyelerinin ise destek konumuna geldiği kaydetti.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler