FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Güne yatay seyirle başlayan dolar bankalararası piyasada 3.74 seviyelerinde işlem görüyor. Euro/TL ise 3.9940 seviyelerinde.

Dolar ne kadar oldu?

Avrupa'da seçimlerin yarattığı endişeler ve ABD Başkanı Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlik global olarak piyasaları baskı altında tutuyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,73 liradan işlem görüyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın faiz konusundaki sözleri dolar/TL'de yükseliş hızlanmıştı.

Dün "Ülkemin faiz politikasından şikayetçiyim, bu faiz politikasıyla ülkem kalkınmaz, bu politika aslında bir sömürü aracıdır" diyen Erdoğan, "Finans sektörünün patronlarını insafa davet ediyorum başta kamu bankaları olmak üzere. TCMB'nin ilan ettiği faizi ikiye katlayarak kredi vermeye yeltenirsen, yüzde 15-16-17 ile bir yere varamayız" açıklaması yaptı. Kur bu mesajların ardından 3,75'in üzerine kadar çıktı.

TCMB'nin 2 puana varan sıkılaştırma adımları ve Fed'in Mart'ta faiz artırımı yapmayacağı beklentileri ile dolar/TL önceki gün 3.66 ile bir ayın en düşük seviyelerine gerilemişti.

Euro ise 4 lira sınırında işlem görüyor.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler