FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Bankalararası piyasada yükselişini sürdüren dolar 3,75'in üzerine çıktı. Euro da 3,95'i aştı.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL , ABD para biriminin uluslararası piyasalarda değer kazanması ile birlikte 3.75'in üzerini gördü.

Fed'in, dün beklenenden oldukça iyi çıkan ABD özel sektör istihdam verisi sonrası, gelecek haftaki toplantıda faiz artırımına gitmesinin neredeyse kesin hale gelmesi ve bunun sonucu uluslararası piyasalarda doların ve ABD Hazine tahvil faizlerinin yükselmesi, ABD para birimini yurtiçinde de destekledi.

Dün 3.7460 TL seviyesinden kapanan dolar, bir süre bu seviyelerde seyrettikten sonra hızla 3.75 seviyesinin üzerine çıktı ve 3.7545 seviyesine kadar yükseldi.

Kur TSİ 09:41'de 3.7520 seviyesinde seyrediyordu.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, fiyatlama davranışları yakından takip edilerek gerekirse ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini söyledi. Ancak Çetinkaya'nın para politikasına dair yeni bir mesaj vermemesinin gelişmekte olan piyasalardaki bozulmayla birlikte kura olumsuz yansıdığı belirtiliyor.

15 Mart'ta kararını açıklayacak Fed'in faizde artışa gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Piyasalar kritik karar öncesinde yarınki tarımdışı istihdam verisini takip edecek.

Doların belli başlı para birimleri karşısındaki performansını ortaya koyan dolar endeksi 102'nin üzerine çıkarak haftanın en yüksek seviyesini gördü.

Bugün yurtiçinde açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurtdışında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ABD işsizlik maaş başvuruları takip edilecek.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler