FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Bugün 3.67'nin üzerini deneyerek açılan dolar/TL, ardından 3.63 seviyelerine doğru düştü.

Dolar ne kadar oldu?

Referandum sonrası ilk haftada kur cephesinde dalgalı görünüm devam ediyor. Bugün 3.67'nin üzerini deneyerek açılan dolar/TL ardından 3.63 seviyelerine doğru gevşedi. Dolar endeksindeki düşüşün yanı sıra, tüketici güvenindeki toparlanma ve yabancı yatırım kuruluşlarının paylaştığı piyasa notarı bugünkü harekette etkili.

Credit Suisse, 3 aylık dolar/TL tahminini 3.80 seviyesinden 3.65'e düşürürken, HSBC bugün yayınladığı raporda, TCMB'nin 26 Nisan'da yapılacak PPK toplantısında likidite şartlarını gevşetmesini beklemediklerini bildirdi. TL'nin şu an en ucuz para birimi olduğuna işaret eden Deutsche Bank ise traderlara 3 ay vadeli 3,56 kur satım opsiyonu almalarını önerdi.

Öte yandan 100 seviyesinin altına inen dolar endeksi üzerindeki baskının devam etmesi, TL'nin yanısıra Güney Afrika randı ve Meksika pezosu gibi diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinin de dolar karşısında değer kazanmasına destek oluyor.

Sabah 3.6776 seviyesini test eden kur, aşağı yönlü harekette ise 3.6279'a kadar geriledi.

Referandum sonrası haftaya 3,62-3.63 seviyelerinde başlayan dolar/TL yukarı yönlü ataklarda 3.71 bölgesini zorladı.

Uluslararası piyasalarda euro/dolar paritesi 1,0740, sterlin/dolar paritesi 1,2800, dolar/yen paritesi 109,04 düzeyinde seyrediyor.

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, TL adına yayınlanmış olan olumlu yabancı raporların piyasa hareketi yarattığını söyledi. Gelişen ülke para birimleri grubunda genele yayılan bir iyimser havanın yaşandığını da belirten Erkan, “TL’de referandum sonrası değerlenme olmasını ve kurun 3,50’li seviyelere gerilemesini beklemekteydik, ancak piyasa dalgalanması beklediğimizden fazla oldu” dedi.

Dolar/TL’de kısa vadede değerlenme olabileceğini kaydeden Erkan, “Ancak uzun vade için kurda alım fırsatı olacağını; TRY’ye artan bir kurumsal talep veya yabancı talebi olmasını beklemediğimi belirtmek isterim. Kurda daha üst seviyelerin önümüzdeki aylarda normalleştirileceği görüşümü koruyorum. Bunun daha hızlı veya daha yavaş şekilde gerçekleşmesini USD’nin halen yavaş olan global hareketi belirleyecektir” değerlendirmesini yaptı.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler