FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Gelişmekte olan piyasalara yönelik kâr satışlarıyla dolar/TL 3,58 civarında seyrediyor.Sepet bazında TL 3.7564/3.7600, euro/TL ise 3.9223/3.9264 seviyesinde.

Dolar ne kadar oldu?

Son dönemde artan küresel risk iştahı ile iyimser bir seyir izleyen gelişmekte olan ülke para birimleri, hafta sonu Fransa seçimlerinin tamamlanmasının ardından kâr satışlarının etkisi altında kalırken; dolar/TL de bu harekete paralel yukarı yönlü hareket izliyor.

Dün akşam saatlerinde 3.56'nın hemen üzerinde işlem gören dolar/TL, bu sabah güne 3.5905/3.5936 seviyesinden başladı.

Bankacılar kurda devam eden lokal döviz alımlarının da etkisiyle zaten 3.50 seviyesinin altında kalıcı bir seyir öngörmüyordu. Ancak gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik satış baskısı dün ve bugün Fransa seçimlerinin ardından belirginleşti.

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini merkez aday Emmanuel Macron'un kazanmasının ardından euro dolar karşısında altı ayın zirvesine çıktıktan sonra yine kâr satışlarıyla kazanımlarının önemli bir bölümünü geri verdi.

İki hafta önce yapılan ilk seçimlerden bu yana Macron'un zaferine ilişkin fiyatlamalarla euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 3 değer kazanmıştı. Bankacılar son iki gün yaşanan değer kaybını bu yüzde 3'lük değer kazancına ilişkin bir kâr satışı olarak yorumladı.

DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, "Macron rallisi dinerken küresel mali piyasalar kâr realizasyonu sürecine giriyor. Bunda "Mayıs'ta sat ve git" eğilimi de belirleyici oluyor. Dolar/TL kurundaki yükselişi şimdilik yurtdışı kaynaklı bir hareket ve esas itibarıyla da kâr realizasyonu olarak görüyoruz. İlk hedef 3.63-3.64 seviyeleri olabilir" dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler