FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

ABD'nin YPG'ye silah yardımına onay vermesinin ardından artan jeopolitik kaygılarla kur yükselişi sürdürüyor.Dolar bankalararası piyasada 3.61 civarında seyrediyor.

Dolar ne kadar oldu?

Fransa seçimleri sonrası kâr satışlarının etkisiyle dün 3.61'i aşan ancak günü 3.5850 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah artan jeopolitik tansiyon ile yeniden 3.62'li seviyelere yükselerek başladı. Kur, bu seviyeleri en son 24 Nisan tarihinde görmüştü.

Dün akşam saatlerinde 3.5850 civarında işlem gören dolar/TL, bu sabah 3.6146/3.6160 seviyesinden işlem görüyor. Sepet bazında TL aynı saatte 3.7756/3.7772, euro/TL ise 3.9367/3.9375 seviyesinde.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin kesin dille karşı çıkmasına rağmen Suriye'nin Rakka kentinin IŞİD militanlarından geri alınması için PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah yardımı yapılmasına izin verdi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Dana White, Türkiye'nin endişelerinin farkında olduklarını ifade ederek, "Koalisyon ortağımız Türkiye'nin güvenlik endişelerinin son derece farkındayız... Türk halkı ve hükümetini temin ederiz ki ABD yeni güvenlik riskleri önlemek ve NATO müttefikini korumak için çalışmaya devam edecektir" dedi.

Bankacılar kurda devam eden lokal döviz alımlarının da etkisiyle son dönemde 3.50 seviyesine doğru aşağı yönlü bir seyir izleyen kurda daha fazla düşüşü olası görmüyorlardı.

Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "ABD'nin YPG'yi silahlandırma kararı iki ülke ilişkilerini tahminen olumsuz etkileyecektir ki bu sabah itibarıyla kurda bunun etkisini görüyoruz. Kararın önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesi olması da önemli. Türk siyasetçilerinin konuya vereceği tepki piyasadaki tepkinin de boyutunu belirleyecektir. Bu nedenle siyasilerin açıklamaları yakından takip edilecek" dedi.

Dolar küresel piyasalarda düşüyor

Küresel piyasalarda ise dolar ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisi hakkında inceleme yürüten FBI direktörünü görevden almasının ardından yatırımcıların riskten kaçınmasına paralel olarak yen karşısında değer yitirdi.

FBI direktörü James Comey, Rusya'nın geçen yılki ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları ve Trump'ın seçim çalışmalarını yürüten ekibin Rusya ile olası ilişkileri hakkında inceleme yürütüyordu.

ABD'de siyasi belirsizlik yaratacak her türlü gelişme Trump'ın söz verdiği vergi reformu ve ekonomiyi destekleme tedbirlerinin Kongre'den geçmesini zorlaştıracağı için dolar üzerinde baskı yaratıyor. Dolar endeksi dün üç haftanın zirvesi 99.688 seviyesini görmesinin ardından bugün yüzde 0.2 gerileyerek 99.415'te bulunuyor.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler