FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Dolar, ABD'deki siyasi gelişmelerin endişe yaratması ile birlikte altı ayın en düşük seviyesine yaklaştı

Dolar ne kadar oldu?

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'tan kaynaklanan siyasi kargaşanın ABD para birimine talebi daraltmasının ardından, Kasım ayındaki ABD başkanlık seçiminden bu yana en düşük seviyesine yaklaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Trump'ın FBI Direktörü James Comey'den eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'a ilişkin soruşturmayı durdurmasını istediğine ilişkin haberin ardından düşüşünü altını güne taşıdı. ABD para birimi, Cuma günkü enflasyon verisi ve Trump'ın gizli bilgileri Rus yetkililere verdiği yolundaki haberin etkisi ile zaten zayıflıyordu. Yen, yatırımcıların güvenli liman aramaları nedeniyle tüm önemli para birimleri karşısında değer kazandı.

Tokyo'da Mizuho Bank Ltd. piyasa ekonomisti Daisuke Karakama, "Dolardaki düşüş, Döviz piyasalarının Trump'a yönelik tüm beklentilerini bıraktıklarını işaret ediyor," dedi ve "Bu sembolik. Bu endişeler ve zayıf veriler, yatırımcıların dolar satmak istemelerini doğal kılıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Basına açıklama yapma yetkisi olmadığı için ismini vermeyen Asya merkezli bir Döviz traderı, Japonya para birimi yenin, doların Salı günkü en düşük seviye olan 112.93 yenin altına düşmesinin ardından, Tokyo merkezli bankaların öncülüğündeki dolar satışları ile birlikte ralli yaptığını söyledi. Diğer traderlar ise, spot işlem yapanların, paritesinin 112.20 seviyesine yaklaşması ile birlikte, ABD'deki mevcut olumsuz havaya karşın, büyük çaplı alım emirleri görmeye başladıklarını kaydediyorlar.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü 1,209.15 ile 9 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini görmesi ile birlikte, yüzde 0.04 düşerek 1,209.57 seviyesine geldi. Dolar/yen paritesi yüzde 0.6 kadar düştükten sonra kaybının bir kısmı geri aldı ve yüzde 0.4 düşüşle 112.64 seviyesinde seyrediyordu. Bloomberg
[![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1481343/640xauto.jpg)](https://finans.mynet.com/doviz/)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler