FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL ABD'deki siyasi belirsizliğin etkisiyle 3.59'un üzerinde seyrediyor.Euro ise 4 liranın üzerine çıktı.

Dolar ne kadar oldu?

ABD'de giderek artan siyasi belirsizlikler piyasaları sarsarken, dolardaki küresel değer kaybına rağmen azalan risk iştahına paralel olarak dolar/TL yükseliyor.

Dün akşam saatlerinde 3.5590/3.5610 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah ilk işlemlerde 3.6040'a kadar yükseldikten sonra saat 09:02 itibariyle 3.5961/3.6000 seviyesinde.

Dün akşam 3.7609/3.7627 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.8015/3.8060, 3.9627/3.9651 seviyesindeki euro/TL ise 4.0070/4.0118 seviyesinde.

Gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde bir değer kaybı gözlenirken, piyasalar ABD'deki gelişmeleri ve risk iştahının seyrini izleyecek.

Yurtiçinde bugün saat 10:00'da Mayıs ayı tüketici güven endeksi açıklanacak. Yurtdışında ise saat 11:30'da İngiltere perakende satışlar, saat 15:30'da ABD işsizlik maaş başvuruları ve Philadelphia Fed endeksi açıklanacak.

ABD Başkanı Donald Trump'ın federal bir soruşturmayı engellediği iddia edilirken, bu durum Trump'ın vaad ettiği ekonomik büyümeyi destekleyici politikaların gerçekleşmesini tehlikeye atıyor. Ayrıca Trump'ın başkanlığı bırakmak zorunda kalması ihtimalini de gündeme getirerek yatırımcıların siyasi belirsizlik nedeniyle riskten kaçmasına neden oluyor.

Trump'ın mensup olduğu Cumhuriyetçi partiden bir grup siyasetçi Trump'ın geçen yılki seçim ekibi ile Rusya arasındaki olası ilişkileri inceleyecek bağımsız bir inceleme yürütülmesini isterken, bir siyasetçi Trump'ın görevini kötüye kullandığını ifade etti.

Rusya'nın ABD'deki seçimlere müdahale edip etmediğini araştırmak üzere FBI eski başkanlarından Robert Mueller'in atanması Asya piyasalarında herhangi bir tepkiye yol açmadı.

Analistler Beyaz Saray'daki son gelişmelerin Trump'ın vergi indirimleri dahil vaat ettiği ekonomi politikalarını uygulamak için yeterli destek bulamama ihtimali doğurduğunu ve Fed'in faiz politikasına nasıl yansıyacağına dair soru işaretleri yarattığını belirtiyor.

ABD'de Cuma günü açıklanan ve beklentilerin altında kalan verilerin Fed'in Haziran ayı ardından beklenen faiz artışlarına ilişkin kuvvetli bir sinyal içermemesi gelişmekte olan ülke para birimlerinde iyimserliğe neden olmuş, dolar/TL de yönünü aşağı çevirerek 3.53'lü seviyelere gerilemişti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler