FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,58 civarında seyrediyor. Dolar geçen hafta ABD'de siyasi belirsizliğin küresel risk iştahını azaltmasıyla 3,64'ün üzerine kadar çıkmıştı.

Dolar ne kadar oldu?

ABD'de artan siyasi belirsizliklerin küresel risk iştahının azaltmasıyla gelişmekte olan ülke para birimleri baskı altında kalsa da bir diğer taraftan da aynı etkenin doların küresel bazda sert değer kaybına neden olması dolar/TL gibi gelişmekte olan ülke kurlarında aşağı yönü beraberinde getiriyor.

Türkiye piyasalarının son olarak işlem gördüğü 18 Mayıs Perşembe günü ABD'ye ilişkin siyasi endişelerle 3.6415'e kadar yükseldikten sonra akşam saatlerinde 3.6165/3.6176 günü tamamladı. Dolar/TL bu sabah ise 3.5760/3.5829 seviyesinden güne başladı.

Sepet bazında TL aynı saatte 3.7904/3.7935, euro/TL ise 4.0036/4.0072 seviyesindeydi.

Gelişmekte olan para birimleri aynı nedenden son bir haftadır iki yönlü sert dalgalanıyor. Bankacılar bu gelişmelerin nasıl bir sonuca gideceğini izlerken henüz fiyatlamaların net olarak yapılamadığını belirtiyorlar.

İç piyasada ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2.5 yıl aradan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi olağanüstü kongresinde yeniden genel başkan seçilmesinin ardından kabinede bir değişikliğe gidip gitmeyeceği yakından izleniyor.

Kongrede yapılan tüzük değişikliği ile partinin kongreden sonraki en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'nun (MKYK) yetkileri de önemli ölçüde artırılırken MKYK'nın üçte birinden fazlası değiştirildi.

Dolar toparlanamıyor

Dolar, ABD'deki siyasi çalkantı ve euronun güçlü seyrini sürdürmesi nedeniyle geçen hafta gördüğü altı ayın dip seviyelerinden toparlanmakta zorlanıyor. Geçen hafta 97.080 ile 9 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi gören dolar endeksi bugün dip seviyelerden fazla uzaklaşamayarak yüzde 0.1 artıda 97.235'te bulunuyor.

Dolar, Washington'da devam eden ve ABD'nin ekonomi politikalarına olan güvenin eksilmesine yol açan siyasi kriz nedeniyle baskı altında kalmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın federal bir soruşturmayı engellediği iddia edilirken, bu durum Trump'ın vaad ettiği ekonomik büyümeyi destekleyici politikaların gerçekleşmesini tehlikeye atıyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler