FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Sabah ilk işlemlerde 3.5880 seviyesine kadar yükselen dolar kuru, öğleden sonra 3.5570 seviyesine kadar indi.

Dolar ne kadar oldu?

Güne yükselişle başlayan ve 3.5880 seviyelerine kadar tırmanan dolar kuru, sonrasında satıcıların devreye girmesiyle önemli bir düşüş yaşayarak 3.5570 seviyelerine kadar geri çekildi. TL, sadece dolara karşı değil euro karşısında da değer kazanıyor. Euro/TL kuru 3.9980'i gördükten sonra 3.9680'e kadar indi.

Güney Afrika Randı ve Meksika Pezosu gibi TL'ye benzer diğer para birimlerine baktığımızda dolara karşı değer kaybettikleri görülüyor. Yani hareket spesifik TL hareketi gibi görünüyor.

Forex Koçu tarafından hazırlanan USD/TRY paritesi analizinde "Liranın güçlenmesi arkasında net bir neden göremiyoruz, fakat TCMB’den sabah saatlerinde bankacılık sektörü ile ilgili gelen pozitif açıklamaların destek olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca haftaya 30 puan boşlukla başlayan dolar endeksinin aynı anda gerileyerek boşluğu kapattığını belirtelim." denildi.

Analistlere göre, dolar/TL için 3.55 kritik destek bölgesi ve eğer düşüş güçlenir ve bu bölge tam anlamıyla kırılırsa 3.5350, sonrasında 3.52 seviyeleri sonraki duraklar olabilir. Öte yandan doların yeniden güç bularak yukarıda 3.5650 bölgesini aşmasıyla birlikte 3.58 ve 3.60 yeniden resme girecek.
"Dolar/TL'de ara ara düşüşler görülse de desteklerden alımlar gelebilir"

Destek Yatırım'dan Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekçen, dolar/TL kuru için ara ara düşüşler görülse de belli başlı destek seviyelerinden alımlar gelebileceğini vurguladı.

Çekçen, piyasaların yeni haftaya oldukça karışık başladığını belirterek, "Bir yandan Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Mario Draghi’nin beklentilerin aksine parasal gevşeme politikasının korunacağını vurgulayan değerlendirmeleri ile gerileyen Euro varlıkları, diğer yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın Almanya’nın askeri harcamalarına ilişkin sitemleri ve oluşan belirsizlikle değer kaybeden ABD Doları'nın hareketini izliyoruz." dedi.

Fakat genel olarak bakıldığında, dolar/TL için ara ara düşüşler görülse de belli başlı destek seviyelerinden alımlar gelebileceğine değinen Adnan Çekçen, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Küresel anlamda doların değer kaybına bağlı olarak kurda an itibariyle düşüşler görüyoruz. Gelişenler arasında TL varlıkları günlük bazda en primli para birimi olarak fiyatlanıyor. Bu hafta açıklanacak ABD istihdam, ISM hizmet ve Conference Board Tüketici Güven endeksi verileri önemli olacak. Diğer hafta ise yurtiçinde Mayıs ayı enflasyon verisini takip ediyor olacağız. Kısa vadeli işlem için 3.5870 izlenebilir. Bu seviyelerin aşılması yeni bir yükselişi beraberinde getirebilir. ABD Merkez Bankası (Fed) beklentilerinden kaynaklı 3.5400-3.5200 bandı üzerindeki her fiyatlamada, kurun yukarı gitme isteği sürecek diyebiliriz."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler