FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL, bankalararası piyasada 3,60'ın üzerini gördü.

Dolar ne kadar oldu?

Nisan ortasından beri 3,50 civarında dalgalanan dolar/TL hafta başında küresel piyasalara paralel yönünü yukarı çevirdi.

Bankalararası piyasada dolar 3,60'ın üzerini gördü. Euro da 4,07'nin üzerine kadar yükseldi.

Analistler, ABD piyasalarının dün resmi tatil dolayısıyla kapalı olmasına karşın dolar endeksinin, artan jeopolitik risk algısıyla uluslararası piyasalarda yükseliş eğilimini koruduğunu ve 96'nın üzerinde dengelendiğini belirtti. Dolar endeksi, şu dakikalarda yatay seyirle 96,17 seviyesinde işlem görüyor.

Gözler Fed tutanaklarında

Bugün gözler FOMC tutanaklarında olacak. Fed beklenildiği gibi haziran ayı toplantısında faiz aralığını 25 baz puan artırarak yüzde 1,00-1,25 bandına çekmiş ve 2017 yılında bir faiz artışı daha öngörüsünü devam ettirmişti. Fed’in enflasyon tahminlerini aşağıya çekmesi ve Başkan Yellen’ın basın toplantısında bilanço küçülmesine yakın zamanda başlanılabileceğini belirtirken, enflasyondaki gelişmelerin gıda ve enerji fiyatları kaynaklı ve geçici olduğunu, orta vadede hedefe yaklaşacağını ifade etmişti.

FOMC tutanaklarında ve cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinde Türkiye varlıklarına yönelik ilgiyi bozacak negatif bir sürpriz beklenmiyor.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler