FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL Kuzey Irak referandumu öncesi artan tansiyon ve dolarda global güçlenme ile 3.50 seviyesini test etti.

Dolar ne kadar oldu?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın sonuçlanacak toplantısı öncesi dolarda güçlenme ve TSK'nın dün Silopi/Habur bölgesinde tatbikat açıklamasının Kuzey Irak'ta gelecek hafta yapılacak referandum öncesi jeopolitik riskleri artırması ardından yükselen dolar/TL, 3.50 seviyesini test etti.

Dün akşam saatlerinde en son 23 Ağustos'ta gördüğü 3.50 seviyesine kadar yükselen ancak kıramayan, bu sabah saat 0848'de 3.4841/3.4860 seviyesinde olan dolar/TL yine 3.50 seviyesini test etti.

Fed öncesi dolar küresel bazda değerlenmeye devam ederken, jeopolitik endişelerin TL'de ayrışmanın sürmesine neden olabileceği belirtiliyor. Bu durumda kurda 3.50 seviyesinin aşılması halinde 3.52'li seviyeler gündeme gelebilir.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumuna karşı çıkan Ankara, Türkiye-Irak sınırında askeri tatbikat başlatırken, Irak Başbakanı Haydar El Abadi de referandumun askıya alınmasını talep etti.

Türkiye, diğer bazı bölge ülkeleri gibi, IKBY'yi referandumdan vazgeçmeye çağırmış, vazgeçilmemesi durumunda bunun bedelinin ağır olacağını açıklamıştı.

Fed tarafında ise para politikasını normalleştirmeye yönelik bir adım atması ve 4.2 trilyon dolarlık Hazine tahvili ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler portföyünü daraltmaya başlama planlarını açıklaması bekleniyor. Faizlerde ise bir değişiklik beklenmiyor. (Haberi yazan Behiye Selin Taner; Redaksiyon Birsen Altaylı)


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler