FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar?

ABD doları, Fed'in yarın yapacağı açıklamada faizleri artıracağı beklentileriyle beraber diğer büyük para birimleri karşısında değer kazanırken, bankalararası piyasada 3,75 civarında işlem görüyor.

Dolar ne kadar?

Merkez Bankası'nın (TCMB) son bir haftada attığı likidite adımları ile uyguladığı sıkılaştırma politikalarını bir kademe daha kuvvetlendirmesi sonrasında, piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) ve TCMB'nin faiz kararlarını bekliyor.

Bugün dolar/TL bankalararası piyasada 3,75 civarında seyrediyor. Euro 3,98'in üzerinde işlem görüyor.

Analistler, dolar/TL'de 3,7280 seviyesinin destek, 3,7830'un ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

Küresel piyasalarda Fed belirleyici olacak

Küresel piyasalarda bu hafta yatırımcıların yakından izlediği başlıca gelişme yarın sona erecek olan Fed para politikası toplantısı olacak.

Fed'in bu hafta faizleri 25 baz puan artırmasına neredeyse kesin gözüyle bakılırken yatırımcılar açıklamalardan Fed'in yılın kalanında yapacağı faiz artışı sayısına ilişkin de ipucu arayacaklar.

ABD Hazine tahvil getirileri ve dolar, Fed'in faizleri artırabileceği ve önümüzdeki dönemde beklenenden daha agresif faiz artış hızı izleyebileceği beklentileriyle beraber dün yükseldi.

Fed kararının ardından ise gözler TCMB'de olacak. TCMB'nin uyguladığı likidite politikalarının sonucunu gösteren ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti bir haftadır devam eden ek sıkılaştırma adımlarının da etkisiyle 5 yılın yeni zirvesi olan yüzde 10.80 civarında seyrediyor.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler