FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar?

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın sağlık yasa tasarısını Kongre'den geri çekmesinin ardından ekonomiyi destekleyici politikaların nasıl hayata geçirileceği endişeleriyle dip seviyelere geriledi.

Dolar ne kadar?

Geçtiğimiz hafta 3,60-3,64 seviyelerinde hareket eden dolar/TL kuru, Trump'ın oylama iptali kararı sonrası, haftanın ilk gününde 3,59 seviyesine kadar geriledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın hazırladığı ilk büyük yasa teklifi olan sağlık tasarısını Kongre'den geçirememesinin ardından dolarda görülen değer kaybına paralel dolar/TL de 3.60'ın altına gerilerken, dış piyasalardaki gelişmeler takip ediliyor.

Piyasalar geçen hafta ABD'de sağlık yasası oylamasına odaklandı ve oldukça sakin seyretti. Dolar/TL buna paralel hafta boyunca 3,60-3,64 dar bandında yatay bir seyir izledi.

Trump'ın ısrarından vazgeçmesi sonrasında bugün ilk işlem gününde TL açısından negatif bir haber akışı olmazsa kurda bir gerileme olacağı düşünülüyor.

Geçen hafta son işlem gününü 3,6190 seviyesinden kapatan dolar/TL, bu sabah 3,5900'ı gördü. Kur, 3,60 seviyesinin hemen altında hareket ediyor.

Euro ise, 3,90'ın üzerinde seyrediyor.

TRUMP SORU İŞARETİ YARATTI

Trump'ın Obamacare'de destek bulamaması bundan sonraki vaatleri içinde soru işareti yaratıyor. Dolardaki global zayıflamanın kuru 3,60'ın altına çekebileceği belirtiliyor.

Merkez Bankası'nın (TCMB) fonlama maliyetini beş yılın zirvesinde tutmaya devam etmesi de TL'yi destekleyen bir unsur olarak ön plana çıkmaya devam ediyor.



Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler