FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ne kadar?

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,69'un altına geriledi.

Dolar ne kadar?

Referanduma kısa bir süre kala dolar/TL'de küresel jeopolitik gelişmeler ve küresel piyasalar izlenmeye devam edilirken gelişmekte olan ülke para birimi genelindeki iyimserlikle kurda aşağı yön devam ediyor.

Anayasa değişikliğine ilişkin 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi son haftaya girilirken dolar/TL'de şimdilik sakin ve bu hafta itibarıyla aşağı yönlü bir seyir söz konusu.

Dolar/TL geçen hafta 3.75 seviyesini test ettikten sonra dün günü 3.71'in hemen üzerinde tamamlamıştı. Kur bu sabah da düşüşünü sürdürerek 3.69'un altına indi. Kurda işlemler saat 09:35 itibariyle 3.6880 seviyesinden geçiyor.

Aynı saatte sepet bazında TL 3.8098/3.8127, euro/TL 3.9221/3.9253 seviyesindeydi.

Analistler Brexit ve ABD seçimlerindeki sürprizler de düşünülerek anketlerin birbirine yakın sonuçlar gösterdiği referanduma ilişkin kesin bir tahmin yapmanın zor olduğunu belirtirken, bu da belirsizlik olarak piyasalara zaman zaman dalgalanma olarak yansıyabiliyor.

Son dönemlerde küresel çatışma risklerindeki artış, yıllardır küresel ekonomiye ilk defa bu kadar iyimser bakan piyasa izleyicilerinin beklentileriyle ters düşüyor.



Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler