FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar faiz kararına ne tepki verdi?

Merkez Bankası'nın faiz artırım hamleleriyle gevşeyen Dolar/TL, Avrupa Parlamentosu'nun 'müzakereleri durdurma' isteği ile yeniden rekor kırdı.

Dolar faiz kararına ne tepki verdi?

Merkez Bankası'nın faizi artırmasının ardından gerileyen dolar ve euro, AP'den gelen Türkiye ile müzakereleri dondurma kararı sonrasında hızla yükselişe geçti. Dolar 3,44'ü aşarak rekor kırdı, euro ilk kez 3,63'ün üzerine çıktı.

Merkez Bankası (MB) Para Politikası Kurulu toplantısında faizin artırılması sonrası dolar ve euro gerilese de Avrupa Parlamentosu'ndan gelen kararla yeni rekorlar kırdı.

"MERKEZ"LE İNDİ AMA...

Merkez Bankası, politika faizini yarım puanlık artışla yüzde 8'e yükseltti. Piyasaların merakla beklediği kararın ardından dolar, ilk tepki olarak 3,37'nin altına geriledi. Euro da 3,56'ya indi.

Dolar en düşük 3,3680'i gördükten sonra Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye müzakerelerini geçici dondurma kararının ardından kur hızla yükseldi.

YENİ REKORLAR GELDİ

Kademeli olarak yükselişini sürdüren dolar saat 15.52'de 3,4430 ile tüm zamanların rekorunu yeniledi. Euro da 3,6365 ile tarihi zirveyi gördü.

Merkez Bankası'nın kararı öncesinde dolar 3,4211'le tarihi zirveye çıkarken, euro da 3,60 civarında işlem görmüştü.

LİRA, DOLARA KARŞI YÜZDE 17 ERİDİ

Rekorların ardından Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısındaki günlük değer kayıpları yüzde 1'i buldu.

Türk Lirası yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 17, euro karşısında yüzde 14 eridi.

DOLARDA GLOBAL GÜÇLENME

Dolarda son dönemde ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisi ile global güçlenme devam ediyor.

ABD'de açıklanan verilerin iyi gelmesi, aralıkta Fed'den faiz artırımı geleceği beklentisine ve önümüzdeki yıl öngörülenden daha fazla faiz artırımları olabileceği düşüncelerine destek veriyor. Bu da doların güçlenmesini sağlıyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler