FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar/TL ne kadar oldu? 27.03.2019 dolar kuru

TL'de Cuma günü yüzde 6'yı aşan değer kaybının ardından TCMB'nin adımları ve swap faizlerindeki yükseliş sonrası TL dolar karşısında kayıplarını telafi etti. Dolar/TL bugün 1 ayın en düşüğü görerek 5,39 seviyesinde yer aldı.

Dolar/TL ne kadar oldu? 27.03.2019 dolar kuru

TL'nin Cuma günü sert değer kaybetmesinin ardından Türk bankaları Londra'daki swap piyasasına TL vermeyi azalttı. Bunun sonucunda swap piyasasında Cuma'dan bu yana yükselen gecelik faizler yüzde 700'ü aştı.

Öte yandan gün içinde 5.30 seviyesine kadar düşerek 1 ayın en düşüğünü test eden dolar/TL daha sonra yukarı yönlü hareket etti. Kur, yüzde 1,20 primle 5.39'da yer alıyor.

Sert yükselişin ardından TCMB örtülü faiz artırımına giderken art arda açıklamalarla tansiyonu düşürmeye çalışmıştı. Diğer taraftan Türk bankaların yabancılara oldukça sınırlı TL sağlama eğilimi yabancılar için TL'nin maliyetini artırmış bu da dün kur üzerinde aşağı yönlü baskının ana unsuru olmuştu.

Bir aracı kurum hisse senedi uzmanı, "Swap piyasası üzerinden TL'ye geçen yabancı yatırımcı TL ihtiyacı yüzünden geniş bantta satışa geçti. Benzer şekilde tahvilden de çıkıyorlar, dün yüzde 19 olan iki yıllık tahvilin faizi 20.5'e yükseldi" dedi.

TL'deki dalgalanmanın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, "Seçim öncesi malum odaklar tarafından planlanan kara pazartesi senaryosu iflas etti. Türkiye açık piyasa ekonomisi ve dalgalı kur rejimi içinde elinde piyasa yanlısı çok araç var ve bu tür ucuz cambazlıkları bozacak güçlü bir ekonomi. Şimdi maliyetine katlanacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK:REUTERS


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler