FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ve euro rekor kırdı

HDP'li eş başkanların tutuklanması haberinin ardından dolar 3,16'yı aşarak rekor kırdı. Euro da tarihte ilk kez 3,5 lirayı geçti. Borsada kayıplar yüzde 3'ün üzerinde.

Dolar ve euro rekor kırdı

Piyasalarda yüksek tansiyon yaşanıyor.

Dolar ve euro rekor tazelerken, borsada sert düşüş görülüyor.

DOLAR 3,16, EURO 3,5'E DAYANDI

Dolar 3,1630 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. Euro da Türk Lirası karşısında 3,5098'e kadar yükselerek rekor kırdı. Euro böylece tarihte ilk kez 3,5 lirayı aştı.

**NEDEN YÜKSELİYOR?** ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin endişelerin global piyasalarda yarattığı baskının yanı sıra yurtiçinde siyasi ve jeopolitik gelişmelere ilişkin endişeler doların yükselişinde etkili oluyor. HDP'li eş başkanların tutuklanması ve Diyarbakır'daki patlama da TL'nin negatif ayrışmasına neden oldu. ABD'den gelen tarım dışı istihdam verisi doların yükselişinde etkili olan bir diğer gelişme oldu. Ekim ayında tarım dışı istihdam 161 binle 175 binlik beklentinin altında geldi. Ancak ülkedesi saatlik kazançlar yıllık bazda yüzde 2,8 artarak 2009 ortasından beri en büyük düzeye çıktı. HDP'li eş başkanların tutuklanması haberiyle dolar ve euroda yeni rekorlar geldi. **EN BÜYÜK DARBEYİ TL YEDİ** Genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde olumsuz bir hava hakim. Ancak Türk Lirası yüzde 1'i aşan değer kaybıyla dolar karşısında en kötü performans gösteren para birim oldu. **KURUN SEYRİNİ NE ETKİLEYECEK?** Analistler, uluslararası piyasalarda ABD başkanlık seçimine ilişkin anket sonuçları, haber akışı ve açıklamaların yatırımcı kararlarında belirleyici olacağına işaret ediyor. İçerideki gelişmeler de kurun seyrinde etkileyici olacak. Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 3,1379 seviyesinin direnç konumunda olduğunu, olası düşüşlerde ise 3,1240 - 3,1100 seviyelerinin destek konumuna geldiğini tahmin ediyor. 3,1379 direncinin kırılmasıyla dolarda 3,15'e yönelen hareket meydana geldi.

**BORSADA SERT DÜŞÜŞ**
Borsada da sert düşüş yaşanıyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 2,52 değer kaybederek sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 74.749,06 puandan girdi. Endeks ikinci yarıda şu dakikalarda yüzde 2,5 civarında kayıpta.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler