FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar yönünü aşağı çevirdi

Güne 4,15 seviyelerinden başlayan dolar kuru, ABD Başkanı Trump'ın yeni açıklaması ile bir miktar gevşedi. TCMB Başkanı Çetinkaya'nın gerekirse ek tedbir alacaklarına dair ifadesinin ardından kur 4,10 seviyesine kadar indi.

Dolar yönünü aşağı çevirdi

Dün Trump'ın attığı "füze" tweeti sonrasında 4,19'ün üzerine çıkarak rekor kıran ve bu sabah rekora yakın seyreden dolar kuru, öğle saatlerine doğru düşüşe geçti.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamaları sonrasında dolardaki geri çekilme daha belirgin bir hal aldı.TCMB Başkanı Çetinkaya'nın "MB fiyat istikrarı temel aracı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir, ihtiyaç duyulması halinde ilave sıkılaştırma yapılacaktır" ifadesinden destek bulan TL, dolar karşısında 4,1012 seviyesine kadar geri çekildi.

TL'deki güçlenmede ABD Başkanı Trump'ın bugün attığı ""Suriye’ye çok yakında saldırabiliriz veya yakın bir zamanda saldırmayabiliriz" tweet'i de etkili oldu.

Yurtiçi ve yurtdışı açıklamalarla yön bulan dolar/TL kuru saat 14:38'de 4,1044'de yer aldı. Euro ise 5,0710 seviyesindeydi.

Öte yandan güne satıcılı başlayan ve bir ara 108,305 puanı gören Borsa İstanbul 100 endeksi ise bu seviyeden gelen alımlarla toparlandı ve sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 90,51 puan artışla yüzde (0,08) 109,343 puandan girdi. Endeks, günün ikinci yarısında yükselişe geçti ve aynı dakikalarda yaklaşık yüzde 0,6 artışla 109.000 seviyesinin üzerinde yer aldı.

TL son bir aylık süreçte yaklaşık yüzde 7 değer kaybı ile rublenin ardından dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi konumunda.

Analistler TL'deki değer kaybını iç siyasi gelişmeler, yüksek enflasyon ve yüksek cari açığın oluşturduğu makro dengesizlikler, jeopolitik endişeler ve küresel risk iştahına bağlıyorlar.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler