FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda büyük düşüş!

Dolar gün içerinde 2.5589'a kadar indi. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise para politikasında gevşeme yanlısı bir hale gelmediğini belirtti.

Dolarda büyük düşüş!

Gün içerisinde 2.5896'yı gören dolar saat 15:20'de 2.5540'a kadar inerek son 3 haftanın en düşük seviyesini gördü. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise para politikasında gevşeme yanlısı bir hale gelmediğini belirtti.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, dolar endeksinin "makul değer"inden çok uzakta olmadığını, ancak doların euro karşısında daha ne kadar değer kazanacağının belli olmadığını söyledi. Bullard, CNBC televizyonuna yaptığı açıklamada, Avrupa merkez bankası'nın (ECB) ay başında başlattığı tahvil alımları öncesinde doların euro karşısında yüzde 25 değer kazandığını belirtti.
ZORLU OLACAK

"(Nicel gevşeme) küresel finans piyasalarında önemli bir gelişme, yaklaşan nicel gevşeme nedeniyle euronun değer kaybetmesi ve doların değer kazanması şaşırtıcı değil" diyen Bullard, sözlerini "Tüm bunlar piyasalar tarafından fiyatlandı, bu nedenle şu anda dolar euro kurunun nereye gideceğinin net olmadığını düşünüyorum" diyerek sürdürdü. Bullard ayrıca Yunanistan'ın euro bölgesinden ayrılmasının mümkün olduğunu ancak ülke için son derece zorlu olacağını ifade etti.

MART'TA ADIM ATMADI

Bullard, "(Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkışı) geçen yıllara kıyasla çok daha yönetilebilir bir durum, bu nedenle yapılabileceğini düşünüyorum. Ancak bu yolun tercih edilmesini tavsiye edilebilir değil" dedi.
Uzun bir süredir Fed'in faiz artırımında geç kalmaması gerektiği ve erken adım atmasını istediğini ifade eden Bullard, bu görüşünü değiştirmediğini ancak faizlerin öngördüğü kadar hızlı artmadığını göz önünde bulundurarak faizlerin ileriki seyri konusundaki tahminlerini revize ettiğini ifade etti. Bullard, "Ben para politikasında gevşeme yanlısı bir hale gelmedim, ama FOMC Mart'ta adım atmadı" dedi.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**

Serbest piyasa

, döviz çevir, döviz çevirici**

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler