FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda düşüş durdu

Dün akşamüstü 2,59`u aşan Dolar/TL bu sabah 2,59`un altında işlem görüyor.

Dolarda düşüş durdu

Piyasalarda 7 Haziran genel seçimlerine ilişkin beklentiler fiyatlandırmaları etkilemeye devam ederken kurda son iki haftadır yaşanan pozitif ayrışmanın dün duraklamasının ardından bugün iç ve dış veriler Avrupa ve ABD merkez bankaları başkanlarının konuşmaları yakından izlenecek.

Seçim anketlerinin bugüne kadar 7 Haziran genel seçimlerinde AKP'nin tek parti hükümetinin süreceği bir senaryonun güçlendiğine dair işaretler vermesi ile yaklaşık iki haftadır aşağı yönlü bir seyir izleyen ve gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışan kurda dün pozitif ayrışma yaşanmadı ve kur ile faiz yukarı yönlü bir seyir izledi.

Bir önceki hafta Cuma günü 2.70'li seviyelerde seyreden ve geçen haftayı dolar karşısında yüzde 4'ün üzerinde değer kazancına denk gelen 3.5 yılın en yüksek haftalık değer kazancı ile tamamlayan TL dün akşam 2.5880 civarında günü tamamladı. Kur bu sabah güne 0813'te 2.5850/2.5880 seviyesinden güne başlarken aynı saatte sepet bazında TL 2.7331/2.7366 seviyesindeydi.

İç piyasada bugün açıklanacak reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verileri takip edilirken dış piyasalarda ise TSİ 1100'da Mayıs ayı Almanya Ifo endeksi 1530'da Nisan ayı ABD TÜFE ve çekirdek TÜFE verileri izlenecek.

Yatırımcılar bugün ECB Başkanı Mario Draghi'nin enflasyon ve işsizlik konulu bir konferansta yapacağı konuşmayı ve Fed Başkanı Yellen'in TSİ 2000'de ABD'nin ekonomik görünümü hakkında yapacağı konuşmayı izleyecek.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler