FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda flaş yükseliş

Merkez Bankası'nın piyasaya ihtiyacı üzerinde likidite sağlaması ardından kur yükseldi, gösterge faiz geriledi.

Dolarda flaş yükseliş

Merkez Bankası'nın bugün repo ihalesi yoluyla piyasaya ihtiyacının üzerinde likidite sağlaması ardından düşük hacimli piyasada dolar/TL yükselirken, gösterge faiz geriledi. Bugün haftalık vadede miktar yöntemiyle 5 milyar TL tutarında repo dönüşü bulunan Merkez Bankası, 7 milyar TL'lik ihale açtı.

Bankacılar, Cuma ve Pazartesi günü yurtdışında birçok piyasanın Paskalya nedeniyle tatil olacağına ve bu tatiller öncesinde hacimlerin oldukça düşük kaldığına da dikkat çekiyor. Sabah saatlerinde 2,1220 seviyesinde olan dolar 2,1406'ya kadar yükseldi. Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "MB bugün piyasaya fazla likidite verdi. Tahvil-bono faizlerinin de aşağı gelmesi kura olumsuz yansıdı. Bu durum Paskalya öncesi hacimsiz piyasada TL'yi negatif etkiledi. Diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha kötü performans gösterdik" dedi.

Öte yandan Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginlik de gelişmekte olan piyasalar üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

FAİZ YÜZDE 10'UN ALTINDA

Tahvil/bono piyasasında ise dün spot kapanışta son işlemde yüzde 10.04, valörde yüzde 10.06 seviyesinde olan 24 Şubat 2016 itfalı iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi bugün spot piyasada son işlemde yüzde 9.77, valörde yüzde 9.78 seviyesindeydi. Bir bankanın tahvil-bono işlemcisi, "TCMB'nin fazla likidite sağlaması gevşek para politikası uygulamasını doğruluyor. Piyasada kısa tahvillerde alım, uzun kağıtlarda ise ya satış ya da bekleme eğilimi var. Dolayısıyla kısa vadeli faizlerdeki gevşemede yeni bir girişten ziyade bu hareketi gördük" dedi.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler