FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar ve Euro'da rekor üstüne rekor

Dolar kuru tarihi zirvesini 4.1358 TL seviyesine taşırken, şu dakikalarda 4.13'li seviyelerde işlem görüyor. Euro ise 5.1017 lira ile yeni tarihi rekor düzeye tırmandı.

Dolar ve Euro'da rekor üstüne rekor

TL varlıklarda satış baskısı devam ediyor. Döviz cephesinde yeni rekorlar kırılırken, borsada satış baskısı etkili.

Dolar kuru tarihi zirvesini 4.1358 TL seviyesine taşırken, şu dakikalarda 4.13'li seviyelerde işlem görüyor. Euro kuru 5.10 TL üzerindeki hareketini sürdürürken, Sterlin 5.8616 TL ile yeni rekorunu kırdı.

Artan jeopolitik endişeler ve ABD yaptırımları sonrası Rusya piyasalarında yaşanan sert kayıpları sonrası dolar/TL 4.1358'i test ederek yeni tarihi rekor seviyeye yükseldi.

Rublenin tetiklediği değer kaybı ile TL ayrıca euro ve sepet karşısında da tarihi rekorları yeniledi.

Suriye'de kimyasal silah kullanımı iddialarına ABD'nin tepki vereceğini açıklaması askeri bir hareketlilik yaratacağı öngörüleriyle jeopolitik endişeleri tetiklerken, dün Rus rublesinin dolar karşısında yüzde 2 civarında değer sonrası bugün de bir ara kayıpların yüzde 5'e ulaşması piyasalardaki satışı tetikledi.

Dolar/TL dün yaşanan sert yükselişin ardından bu sabah güne Çin iyimserliğiyle 4.06 civarında başladı ancak bu iyimserliği koruyamayarak 4.1249'a kadar yükseldi. Kur şu dakikalarda 4.13'lü seviyelerde işlem görüyor.

Euro/TL 5.1137 TL ile tüm zamanların rekorunu kırarken, şu dakikalarda 5.1066 seviyesinde bulunuyor. Sterlin/TL ise 5.8616 ile rekor kırarken, sonrasında 5.85'lü seviyelere işlem görüyor.

Dolar/TL'de 4 seviyesinin üzerinde kalındıkça yükseliş eğiliminin devam edebileceği, risk iştahında bozulma olduğunda TL gibi iç dinamikleri zayıf olan para birimlerinin daha olumsuz etkilendiği belirtiliyor.

Piyasalar bugün gerçekleşecek Hazine ihalesini de yakından izliyordu. Ancak ihalede oluşan faizler ve ihaleye gelen talep piyasanın öngördüğünden çok da farklı olmadığı için yeni bir
etki yaratmadı.

GRAM ALTINDA DA REKOR KIRILDI

Bu yıla 158 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatı, dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izledi. Martta 168 lira ile en yüksek aylık kapanışını gerçekleştiren altının gram fiyatı, bugün günün ilk saatlerinde tarihinin en yüksek seviyesi olan 175,5 lirayı gördü. Gün içerisinde artış ivmesini sürdüren gram altın 176,12 seviyesine kadar yükseldi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler