FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda sert yükseliş

Dün Türkiye’de meydana gelen darbe girişimi uluslararası piyasalarda etkisini hemen gösterdi.

Dolarda sert yükseliş

Türkiye’de dün akşamsaatlerinde meydana gelen darbe girişiminin ardındandolar, Türk Lirası karşısında bir anda yüzde 6’ya yakın değer kazandı.

Dün gün içinde 2.89 lira seviyelerinde olan dolar,Türkiye piyasaları kapalıyken yaşanan gelişmeler sonrasında uluslararası piyasalarda 3.0501 lirayı aştı. Dolar en son 24 Haziran’da 3 liranın üzerine görmüştü.

Türkiye piyasalarının açılacağı pazartesi günü ise analistler hafta sonu yaşanacak gelişmelerin piyasalarda etkili olacağı görüşünde. Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybetmesi diğer gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde de etkili oldu.

Son bir haftadır İngiltere’deki Brexit oylamasının etkilerinin azalması, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımını aralık ayına bırakma ihtimalinin artması ve Japonya’nın yeni bir teşvik paketi hazırlığı haberleriyle gelişmekte olan ülkelere para girişi başlamıştı. Bu Türk Lirası’nı da dolar karşısında güçlendirmiş ve dolar hafta içinde 2.8760 liraya kadar inmişti.

Dün borsa da haftayı yüzde 0.29 yükselişle kapatmıştı. Dün meydana gelen olaylardan ve TRT’de bildiri okumasından sonra ülkede neler yaşandığının tam olarak anlaşılamaması üzerine dolar 2.89 lira seviyelerinden birden 3 liranın üzerine fırladı.

Türkiye piyasaları kapalı olsa da uluslararası piyasalarda işlem gören Türk Lirası dolar karşısında yüzde 6’ya yakın değer kaybetti. Dolar 3.0501 liraya kadar yükseldi. İlerleyen saatlerde ise dolar 3.01 lira seviyelerine geriledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler