FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolarda yeni rekorlar kırılıyor

Geçtiğimiz hafta 2,1885'e çıkarak rekor kıran dolar, yeni haftanın ilk iş gününde 2,19 lirayı geçerek yeni rekor kırdı.

Dolarda yeni rekorlar kırılıyor

Güne 2,1770 TL seviyelerinden başlayan dolar kuru önce 2,1908'i görüp rekorunu bir adım ileri taşıdı. Ardından yükselişini sürdüren kur, 2,1948 TL'yi görerek bir rekor daha kırdı.

Ardarda gelen rekorlar sonrasında bir miktar geri çekilen kur, şu dakikalarda 2,1850 TL seviyelerinden işlem görüyor. Euro ise, 2,9740 TL'den satılıyor.

Geçtiğimiz hafta Fed'in geri çekilme kararına ek olarak içeride artan siyasi gerilimle birlikte dolar 2 Ocak'ta 2,1885 lirayı aşarak o güne kadarki en yüksek seviyeyi görmüştü.

Yeni haftanın ilk işlem gününde 2,1770 liradan işlem görmeye başlayan dolar, sabah saatlerinde tırmanarak 2,19 liraya ulaştı ve yeni rekor kırdı.

Yurtdışındaki tatil döneminin bugün itibariyle sona ermesinin ardından işlemlerin küresel bazda likidite kazanacağını belirten bankacılar, içerideki siyasi gelişmelerin yabancı yatırımcıların kararlarına nasıl yansıyacağının izleneceğini söylediler.

Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Piyasanın ilk kez likit olmaya başlayacağını düşünüyoruz. Bundan önce bonoda likidite bulamadıkları için satış yapamayan yabancı yatırımcılar bir anlamda hedge olarak döviz piyasasını kullanıyor dolar alımı yapıyordu. Döviz piyasasında hep tek taraflı işlemler yaşanıyordu. Bugün artık Noel ve yeni yıl tatilinden gerçekte anlamda çıkıp işlem hacimlerinin yıl ortalamalarına yeniden dönmesini bekliyoruz" dedi.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Serbest piyasa

Döviz çevir

Döviz çevirici


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler