FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolar yeniden rekor kırdı!

2,44'ü aşarak rekor tazeleyen dolar kuru, Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra 2,43'ün altına inmişti. Ancak kısa süre sonra yeniden zirve yaptı ve 2.45'e dayandı.

Dolar yeniden rekor kırdı!

Merkez Bankası'ndan erken faiz indirimi beklentisi ve dolardaki küresel değer kazancıyla dolar/TL 2,4470'e kadar yükselerek yeni zirveyi gördü. Bankadan yapılan açıklama sonrası kur 2,43'ün altına kadar indi.

Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta 75 baz puana ulaşabilecek erken faiz indirimine gidilebileceği beklentisi ve dolardaki küresel değer kazancı ile dolar/TL, 2,4470'e kadar yükselerek yeni tarihi zirveyi gördü.

Bankacılar, TL'deki değer kaybının Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklamalarının ardından hız kazandığını söylediler. Zeybekci, kurdaki yükselişin Türkiye'de faiz indirimi beklentileri üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağını söyledi.
MERKEZ BANKASI AÇIKLAMA YAPTI, KUR İNDİ

Merkez Bankası'ndan (MB) saat 16.30 sıralarında açıklama geldi.

MB, "Yakın dönemde gözlediğimiz piyasa hareketleri TCMB'nin öngördüğü faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu değildir" açıklamasında bulundu. Açıklama sonrası kur 2,43'ün altına kadar indi.

YENİDEN FIRLADI

Merkez Bankası'nın piyasayı yatıştıran açıklamasının etkisi kısa sürdü ve dolar yeniden 2.4480 lira ile rekor düzeye tırmanarak 2.45 liraya dayandı.

NEDEN TL DAHA ÇOK DEĞER KAYBETTİ?

Bankacılar, son günlerde TL'nin dolar karşısında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha çok değer kaybetmesinin nedeninin siyasilerin talepleri ardından TCMB'nin erken bir faiz indirimi yönündeki istekliliği olduğunu belirtiyorlar.

Ekonomistler ise enflasyonda beklenen düşüşün faiz indirimlerini meşrulaştırdığını ancak hükümetten gelen açıklamaların Merkez Bankası'nın kredibilitesine zarar verdiğini, TCMB'nin kararları ekonomik nedenlerle alınmış olsa bile artık dışarıdan böyle görünmediğini belirtiyorlar.

TCMB'nin 3 Şubat'ta açıklanacak Ocak ayı enflasyon verisi ardından acil bir toplantı düzenleyerek politika faizinde en az 50 baz puan indirime gideceği öngörülüyor.

DÖVİZ KURUNU 24 SAAT CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**

Serbest piyasa

, döviz çevir, döviz çevirici**

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler