FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolarda düşüş

Merkez Bankası'nın faizlerde 325 baz puan indirime gitmesiyle birlikte döviz piyasalarında düşüşler yaşandı. Karar öncesinde 5,76 liraya kadar çıkan dolar/TL, 5,65'li seviyelere kadar geriledi.

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında dolarda düşüş

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında Dolar/TL yönünü aşağı çevirdi. Güne TL karşısında 5,76 seviyesinde başlayan dolar, 325 baz puanlık faiz indirim kararının açıklanmasının ardından düşüşe geçti. Parite, yüzde 1,30’a ulaşan azalışla 5,65’e geriledi.

17:41 itibarıyla dolar/TL kuru 5,6665 liradan satılırken Euro/TL ise 6,2678 seviyelerinde seyretti.

AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZLERİ SABİT TUTTU

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası da (ECB), bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından refinansman ve marjinal faiz oranında değişikliğe gitmezken, mevduat faizlerini düşürdü. Piyasaları rahatlatıcı adımlar atması beklenen ECB, parasal genişleme politikasına yeniden başlayacağını da açıkladı.

Böylece refinansman operasyon faiz oranı yüzde 0, marjinal faiz oranı yüzde 0,25 olarak sabit kaldı. ECB, mevduat faiz oranını ise 10 baz puan indirdi.

VARLIK ALIM PROGRAMINA YENİDEN BAŞLADI

Banka, 1 Kasım'dan itibaren aylık 20 milyar euroluk varlık alımına başlayacak.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,70'in destek konumunda izleneceğini, bu seviyenin altında kapanışlar olması durumunda düşüşün ivme kazanacağını belirten uzmanlar, 5,7930'un direnç olarak takip edileceğini kaydetti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler