FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda kabine çoşkusu

Yeni ekonomi yönetimi belirsizliğinin ortadan kalkması ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede yer alması sonrasında MB'nin beklentilere paralel faiz hamlesi doları 2,97'nin altına çekti

Piyasalarda kabine çoşkusu

Dolar, yeni ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine yönelik belirsizliğin ortadan kalkması ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in kabinede yerini korumasıyla birlikte son 4 ayın zirvesinden geri döndü.

Güne 3 liranın üzerinde başlayan kur, kabinenin açıklanması öncesinde 3.0118 seviyesine kadar tırmanmıştı. Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte dolar/TL hızla düşüşe geçti ve 2.9742 seviyesine kadar indi.

Yeni kabinenin açılmasından sonra MB faiz kararına odaklanan dolarda beklentilere paralel 50 baz puan düşüş gerçekleştirilmesi sonrasında kur 2,97'nin altına indi. Dolarda işlemler saat 14:03 itibariyle 2.9680 seviyesinden geçiyor.

Borsa 78 bini geçti

Diğer taraftan Borsa İstanbul (BİST) yüzde 2'yi aşan artışla 78 bin seviyesinin üzerine çıktı. 78.442 puana kadar yükselen BİST 100 endeksi, sürekli müzayede işlemlerine verilen araya 1562 puan artışla 78.328 puandan girdi.

BİST 100 endeksi, MB faiz kararı sonrasında yükselişini sürdü ve 78.500 puan seviyelerine yükseldi.

Yeni Ekonomi Yönetimi
Yeni kabinede Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberlerşme Bakanı Ahmet Aslan oldu.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler