FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasaların referanduma ilk tepkisi

Yunanistan'da gerçekleştirilen referandumda halkın Troyka'ya 'hayır' demesi sonrasında piyasalar haftaya satıcılı bir başlangıç yaptı.

Piyasaların referanduma ilk tepkisi

Piyasalar Yunanistan'daki referandum sonrasında belirsizliğin artarak devam etmesi nedeniyle haftaya kötü bir başlangıç yaptı.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi haftaya 228 puan düşüşle 80.988 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,28 oranında değer kaybetti.

Cuma günü 2,69 seviyelerinde dengelenen dolar/TL, Yunanistan belirsizliği nedeniyle 2,7182'ye kadar çıktı. Sonrasında bir miktar gevşeyen kur bu sabah piyasanın açılış saatlerinde 2,7030 seviyesinden işlem görüyor. Avro/dolar paritesi ise 1,10'un altını gördükten sonra toparlanarak şu dakikalarda 1,1069 seviyelerinde alıcı buluyor.

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.9 düşüşle 99.5500 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL Temmuz sonu kontratları ise yüzde 0.21 yükselişle 2.7203 seviyesinde seyrediyor.

Piyasalar, Avrupa'dan gelecek haber ve açıklamalara odaklanmış durumda.

Analistler, bugün başta Almanya olmak üzere Avrupa liderlerinden gelecek Yunanistan'a ilişkin açıklamaların piyasalar tarafından takip edileceğini belirterek, güne BİST'te 80.000 ve 79.000 seviyelerinin destek konumunda olduğunu dile getiriyor.
Yunanistan "hayır" dedi

Yunanistan'da yapılan referandumda sandıktan "Hayır" kararı çıktı.

Yunan İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı sonuçlara göre, halkın kararı, yüzde 61,31 hayır, yüzde 38,69 evet olarak yansıdı. Referanduma göre Yunanlar, kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları hükümetin kabul etmemesi yönünde karar vermiş oldu.

Zorlu bir süreç bekleniyor
İntegral Menkul Değerler'den yapılan değerlendirmede, yeni süreçte hem Yunanistan’ı hem de Avrupa borsalarını zorlu bir sürecin beklediği belirtildi.

Yunanistan’ın etkisinin BİST üzerinde olumsuz hissedileceği belirtilen analizde şu tespitlere yer verildi; "Bu sabah hem BİST hem de Avrupa borsalarında satıcılı bir seyir bekliyoruz. Ancak BIST’te 80300-80500 destek seviyesinde tutunabilmesi durumunda satış baskısı azalabilir ve bu bölgeden 81600 seviyesine doğru tepkiler geldiğini görebiliriz. Dolar, Asya piyasaların açılmasının ardından gelişen ve gelişmekte olan para birimlerine karşı güç kazanımını sürdürüyor. Dolarda 2.72 oldukça kritik bir nokta. Euro/dolar ise 1.09 seviyesinden tepki görse de 1.11 seviyesini geçememesi durumunda yönünü aşağıya çevirebilir."


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler