FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uzmanlardan dolar uyarısı!

Dün dolar karşısında tarihi rekor olan 2.1410 seviyesine yükselen TL, yeni güne 2.12 seviyelerinde başladı

Uzmanlardan dolar uyarısı!

Doların ateşi belirsizlik nedeniyle düşmüyor. Fed’in tahvil alımlarını azaltmaya başlaması, yerli kurumların döviz talebi ve siyasi arenadaki gerilim TL'nin güç kaybetmesinde başrol oynuyor. Merkez Bankası'nın yüklü döviz satışlarına rağmen dolar, 2.14 zirvesine kadar geldi.

Özellikle Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın 17 Aralık'ta rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine başlayan soruşturmanın engellendiği açıklamasının ardından üç bakanın ve bazı milletvekillerinin istifasına neden olan soruşturmayla artan siyasi gerilimin daha da derinleştireceği kaygısıyla dolar/TL ve sepet bazında TL dün tarihi seviyelere yükseldi.

TL dün dolar karşısında yüzde 2.5 değer kaybıyla tarihi rekor olan 2.1410 seviyesine yükseldi. TL dün sepet bazında ise yüzde 2.4 değer kaybederek 2.5339 seviyesi ile tarihi rekor seviyelere ulaştı.

Dün güne 2.10'un altında başlayan dolar/TL tarihi zirvesini test ettikten sonra bu sabah 2.12 seviyesinde işlem görüyor.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışırken piyasada politik gelişmeler ve TCMB'nin döviz piyasasındaki olası adımları izlenmeye devam edilecek.

Uzmanlar uyarıyor!
Dolar/TL’deki baş döndüren hareket sonrası yatırımcı da ne yapacağını şaşırmış durumda. Ancak analistler bu konuda yatırımcıları uyarıyor. Daha önceki siyasi kriz ortamlarında yaşandığı gibi bu tip piyasalarda destek/direnç seviyelerinden bahsetmenin sağlıksız sonuçlar doğurabileceği ifade edilirken, bu nedenle yatırımcıların anlık hareketleri kovalamak yerine sular durulunca daha mantıklı kararlar vererek yatırım yapmalarının daha uygun olabileceği belirtiliyor.

Dolarda 2.1500, 2.1700 ve 2.2000 direnç olarak görülürken, 2.1100, 2.1000 ve 2.0800 destek seviyeleri olarak düşünülüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler