FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

25 yıllık hamburgere dava

Amerika’nın Rus işadamlarına karşı Ukrayna krizinden sonra artan ekonomik baskılarına Rusya da cevap vermeye başladı.

25 yıllık hamburgere dava

Rusya’daki en büyük tüketici örgütlerinden biri dün McDonald’s aleyhinde kapsamlı bir dava açtı.

Rus tarafı davada McDonald’s’ın ülkeye sattığı cheeseburger, milkshake ve fileto balık ürünlerinin Rus sağlık standartlarına uymadığını belirtiyor. Financial Times’ın haberine göre davacı taraf ürünler üzerinde laboratuvar testleri yaptırdıklarınrı ve kimyasal olarak içinde bulunan maddelerin kullanımının Rusya’da yasak olduğunu iddia ediyor. McDonald’s 1990’lı yıllardan bu yana yani komünizmin çöküşünden beri Rusya’da bulunuyor. Yıllardır ülkede cheeseburger satan firmanın şimdi böyle bir davayla karşılaşması da Rusya’nın misilleme yaptığı iddialarını kuvvetlendiriyor.

GÜRCÜ SODASI YASAK

Öte yandan son yıllarda Rusya’nın gıda sisteminde ciddi değişiklikler yapıldığı da bir gerçek. Ülke geçtiğimiz yıllarda Letonya’dan gelen bazı gıda ürünlerini ve Gürcü sodasının ülkeye sokulmasını yasaklamıştı. Aynı zamanda Türkiye’den başta domates olmak üzere Rusya’ya ihraç edilen bazı ürünler de geçen yıllarda Rus gümrüğüne takılmıştı.

'25 YILDIR BURADAYIZ'

Açılan davayla ilgili olarak McDonald’s’tan da bir açıklama geldi. Şirket 25 yıldır Rusya’da iş yaptıklarını belirttiği açıklamasında, “Bizim Rusya’daki en çok önem verdiğimiz konu gıda ürünlerimizin güvenliğidir” dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler