FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 ülke daha benzin ve dizeli yasaklayacak

Benzin ve dizel araçlara yasak getirecek ülke sayısı artıyor. Çin, Hindistan, Fransa, İngiltere ve Norveç gibi ülkelerin benzin ve dizele karşı adım atmasından sonra Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre 8 ülke daha benzin ve dizel araçlara yasaklama getirmeyi planlıyor.

8 ülke daha benzin ve dizeli yasaklayacak

Dizel ve benzinli araçları yasaklayacak ülke sayısı giderek artıyor. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan Çin, Hindistan, Fransa, İngiltere ve Norveç gibi ülkeler, farklı tarihlerde benzinli ve dizel araçlara yasak getirmeye hazırlanıyor. Uluslararası Enerji Ajansı, bu ülkelerin yanında 8 ülkenin daha benzer bir hazırlık içerisinde olduğunu duyurdu.

Habertürk'ün yaptığı derlemeye göre, dünyanın en büyük otomotiv pazarına sahip olan Çin, otomobil üreticilerinin fosil yakıtlı araç satışlarını sona erdireceğini ve bu sayede şirketlerin elektrikli araç geliştirme çabalarını hızlandırmaya yönelik bir teşvik oluşturmayı amaçladıklarını açıkladı

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Xin Guobin, hükümetin benzinli araç üretim ve satış işlemlerini sona erdirmek için takvim üzerinde belli bir tarih belirlemek için çalıştıklarını söyledi. Çin'in bu kararı otomobil endüstrisi üzerinde derin bir etki yaratacak.

ÇİN TEK DEĞİL

Fosil yakıtlı araçlara yasak getirmeye hazırlanan tek ülke sadece Çin değil. İngiltere, ülkenin havasını temizlemek için 2040 yılından itibaren benzinli ve dizel araç satışını yasaklamayı planlıyor. 2050 yılına kadar ise yollardaki tüm araçların sıfır emisyon üreten araçlar olması hedefleniyor. İngiltere, yıllık 2.7 milyon araç satışı ile dünyanın en büyük altıncı araç pazarı konumunda bulunuyor.

Benzer şekilde Fransa da küresel ısınmaya karşı 2040 yılına kadar fosil yakıtlı araçların satışına sınırlama getirmeye hazırlanıyor. 2040 yılından sonra Fransa sadece elektrikli, hibrit ve diğer temiz yakıtlı araçların satışına izin verecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler